Hiihto

PyU edustajia kaudella 2019-2020

Hiihto

 

Tervetuloa meidän hiihtosivuille, hiihto on mukavaa!

Hiihtojaosto järjestää lasten ja nuorten harjoituksia ja leirejä sekä ohjaa ja tukee heidän kilpailuihin osallistumistaan. Samoin jaosto kannustaa ja tukee veteraaneja (nyk. aikuisurheilijoita) pysymään lajien parissa ja osallistumaan kilpailutoimintaan.

Kilpailut sivulta löytyy talvella tietoa ja tuloksia hiihtokilpailuista. Ja tämän sivun lopussa on meidän ajankohtaisia tiedotteita. Hiihtojaoston sivulta löytyvät yhteystiedot.

Kouluikäisille järjestetään läpi vuoden harjoituksia. Talvella kouluikästen toiminta keskittyy hiihtoharjoituksiin sekä kilpailutoimintaan. Harjoituksissa hiihtotekniikan lisäksi harjoitellaan kisoissa tarvittavia taitoja. Alle kouluikäsille pidetään Hippo-Hiihtokoulu alkutalvella, jossa harjoitellaan suksilla olemista, leikin ja pienten harjoitusten avulla. Harjoitukset meillä pitää Katri Mäntylä.

Kilpailutoimintaa Pohjois-karjalan alueella on paljon ja sarjoja löytyy useasti jo 4 ikävuodesta alkaen. Osa kilpailuista ovat kaikkille avoimia, kuten Pyhäselän Urheilijoiden järjestämät sarjahiihdot, sitten on kilpailuita joihin hankitaan lisenssi ja näin voidaan edustaa omaa seuraa kilpailuissa. Lisätietoa lisenssistä voit katsoa Hiihtoliiton nettisivulta ja hiihtojaoston puheenjohtaja Ari Lyytikäiseltä.

Kesäkaudella harjoitellaan ulkona, jolloin ohjelmassa on esimerkiksi maastojuoksua, suunnistusta, pyöräilyä ja kuntopiirejä. Alkusyksyn aikana harjoitukset ovat olleet Niittylahden koulun liikuntasalilla, kunnes pääsemme Kontiolahden jäähdytetylle ladulle.

Ole rohkeasti yhteydessä Ariin tai Katriin, kun hiihtoharrastus kiinnostaa. Tervetuloa mukaan toimintaamme.

Meidän toimintaa voit seurata ja tutustua myös sosiaalisessa medissa, jossa näkyy hyvin seuran arjen toimintaa ja tunnelmia. Kuvia päivittyy sinne harjoituksista ja kilpailuista.

Löydät meidät myös Facebookista ja Instagrammista!