Petri Maskonen PyU:n uudeksi puheenjohtajaksi

Petri Maskonen PyU:n uudeksi puheenjohtajaksi

Petri Maskonen on astumassa PyU:n puheenjohtajan saappaisiin

PETRI MASKONEN VALITTIIN PYU:N UUDEKSI PUHEENJOHTAJAKSI

Pyhäselän Urheilijoiden syyskokous Hammaslahden nuorisoseurantalolla sunnuntaina valitsi pääseuran uudeksi puheenjohtajaksi 52-vuotiaan Petri Maskosen, joka aloittaa tehtävässään ensi vuoden alussa Petri Stenbergin jälkeen, joka toimi puheenjohtajana kaksi vuotta. Puheenjohtajan pestiä haki myös tohmajärveläinen Teuvo Karjalainen.

Syyskokous palkitsi vuoden urheilijoina SM-pronssille 22-vuotiaiden kuulantyönnössä yltäneen Ville Halosen ja saman sijoituksen 17-vuotiaiden korkeushypyssä napanneen Roope Turusen.
Vuoden valmentaja on Veijo Karjunen, joka luotsasi SM-pisteille 21-vuotiaan kolmiloikkaajan Jimi Huuhon ja 19-vuotiaan keihäänheittäjän Juha Karjusen.

Muita syyskokouksen myöntämiä palkintoja jaettiin seuraavasti: Aino Kiiskinen ja Onni Ohvanainen (nuoret urheilijat), Laura Karkkulainen (veteraani), Marko Eronen (uurastaja) ja Jouni Miettinen (talkoohenkilö).

Pyhäselän Urheilijoilla on toiminnassa neljä jaostoa: yleisurheilu, hiihto, salibandy ja kuntoliikunta. Myös Lemmenlava jatkaa toimintaansa Sari Toivosen kipparoimana.

Johtokunnan kokoonpano pysyi lähes ennallaan. Puheenjohtajana toimineen Petri Stenbergin paikan ottaa uusi puheenjohtaja Petri Maskonen. Muina jäseninä jatkavat Irene Saarelainen, Katri Mäntylä, Eila Räsänen sekä uudelleen valitut erovuoroiset Anna Nousiainen, Hannes Rossi, Juhani Mantsinen, Sari Toivonen sekä Ilona Pakarinen, joka toimii johtokunnan eli PyU:n hallituksen sihteerinä.

PyU:n TULEVA PUHEENJOHTAJA PETRI MASKONEN ON OLLUT MONESSA MUKANA

PyU:n uudeksi puheenjohtajaksi valittu Petri Maskonen on tullut tutuksi Pyhäselän ja myös koko Pohjois-Karjalan urheiluväelle kirjoitustyöstään. Vuonna 2020 hän kokosi Pyhäselän Urheililjoiden historiikin ja kirjoitti myös urheiluosuuden Jani Karhun toimittamaan Pyhäselän kunnan historiaan, joka ilmestyi seitsemän vuotta sitten.

Maskonen toimi myös Pohjois-Karjalan yleisurheilun puheenjohtajana vuosina 2009-2014 ja on kirjoittanut lukuisia yleisurheilujuttuja Karjalaiseen. Hänen muusta kirjoitustoiminnastaan mainittakoon liperiläisten hiihtäjäveljesten Martti ja Tauno Lappalaisen elämäkerta, joka ilmestyi vuonna 2013.

Tällä hetkellä Maskonen toimii muun muassa Suomen Aikuisurheiluliiton ja Pohjois-Karjalan yleisurheilun hallituksessa.

Maskonen pitää PyU:n tulevaisuutta haasteellisena, sillä seuran toiminta on nykyään keskittynyt entistä pienempään jaostojen määrään:

– Yksi tehtävistä on pitää mukana edes ne lajit, jotka nykyään ovat seuran ohjelmassa. Uusien lajienkin mukaan ottamista voi harkita, jos kysyntää ilmenee. Tätä on kuitenkin mietittävä tarkkaan käytettävissä olevien resurssien (talous ja tekijät) mukaan, Maskonen puntaroi.

Maskonen on huolissaan seuraväen ikääntymisestä. Hänen mukaansa uusia tekijöitä olisi saatava mukaan, jotta nykyisten voimat eivät lopu:

– Puheenjohtajan roolina on pitää langat käsissään, jotta ei jaostot ja muut toiminnot seurassa toimivat mallikkaasti. Vastuuta on jaettava, että kuormitus ei kasva kenelläkään liiaksi.

Puheenjohtajan tehtävät vuoden lopussa päättävä Petri Stenberg toimi kaksi vuotta seuran johdossa erittäin ansiokkaasti. Hän oli muun muassa vaikuttamassa merkittävästi Hammaslahden urheilukenttähankkeessa ja oli hakemassa Opetus- ja kulttuuriministeriön apurahaa, jotta yleisurheiluun saatiin palkattua nuorisovalmennuspäällikkö valmennustoiminnan kehittämiseksi. Petri Stenberg ei jatka PyU:n hallituksessa mutta on edelleen mukana yleisurheilujaostossa.

Teksti ja kuva: Eero Könönen