Samu, Jimi ja Jasmin Areenan lajipäivillä

Samu, Jimi ja Jasmin Areenan lajipäivillä

18-vuotias Samu Käyhkö pinkoi sekä 60 metrillä että 200 metrillä kelpo ajat

SAMU, JIMI JA JANNA ESIINTYIVÄT LUPAAVASTI AREENAN LAJIPÄIVILLÄ

Vaikka 9-15-vuotiaiden pm-hallit peruutettiin tältä viikonlopulta, Areenassa kuitenkin yleisurheiltiin supistetulla lajiohjelmalla ylemmissä sarjoissa.

Pääpaino oli miesten ja naisten sarjoissa, joissa kilpailtiin 60 metrillä, 800 metrillä, pituudessa ja kuulassa. Kuulaa työnnettiin myös 17- ja 19-vuotiaiden miesten sarjassa.

PyU:sta mukana olivat miesten sarjassa Veijo Karjusen valmennettavat Jimi Huuho (s. 2001) ja Samu Käyhkö (s. 2003) ja naisten sarjassa yli 18 metrin kuulamiehen Panu Tirkkosen valmennettava Janna Huuho (s. 2004). Kaikki kolme sijoittuivat lajeissaan neljänneksi.

Samu pyyhälsi 60 metrillä miesten 16 juoksijan kilpailussa komeasti finaaliin toiseksi parhaana pohjoiskarjalaisena ajalla 7,21. Finaalissa matka taittui kaksi sadasosaa hitaammin, mutta sijoitus pysyi ennallaan. Samu osallistui myös pituushyppyyn, mutta askeleet eivät osuneet lankulle ja hän jäi ilman tulosta.

Myös Jimi oli mukana pituudessa ja ponkaisi halliennätyksensä 621 ja sai kolme muutakin mitattua hyppyään yli kuuden metrin.

Naisten neljän kilon kuulaan 19-sarjalaisena tällä kaudella siirtynyt Janna pukkasi heti kelpo tuloksen 10,95 ja uhkaili 11 metrin rajaa kahdella muullakin työnnöllään.

Toisena kilpailupäivänä Samu Käyhkö jatkoi vahvoja pikajuoksuesityksiään pinkomalla miesten 200 metrin voittoon kovalla ajalla 22,65. Tulos on Pyhäselän Urheilijoiden kaikkien aikojen paras miesten aika. Ville-Pekka Kokko juoksi ulkoradoilla vuonna 2007 ajan 22,94, joten tuokin aika alittui.

Teksti ja kuvat: Eero Könönen