Pyhäselän Kunniakierros lähes 10 000 euroon

Pyhäselän Kunniakierros lähes 10 000 euroon

PyU:n kunniakierrosjuoksijat lähtevät matkaan tunnin juoksuun

Eero Könönen ja Marko Eronen keräsivät muhkeat yksittäistulokset:

KUNNIAKIERROKSEN KOKONAISPOTTI KASVOI 9998 EUROON

Pyhäselän Urheilijoiden uudella Hammaslahden kentällä sunnuntaina (3.10.) järjestetty Kunniakierros tuotti mukavan summan 9998 euroa. Tulos saatiin kasaan vain kymmenen kerääjän panoksella.

Viime vuonna seura keräsi tuloksen 7700 euroa, joten lisäystä oli edellisvuoteen parin tonnin verran. Kokonaistulos yltää tämän vuoden Suomen kunniakierrostilastossa 7:nneksi.

PyU:n kaikkien aikojen ennätys on kuitenkin kaukana. Vuonna 2007 kerättiin huikea yksittäisen vuoden SE-tulos 146 000 euroa, josta summasta Kyösti Kakkonen kokosi samoin lyömättömät suomenennätyslukemat 136 000 euroa. Kakkonen osallistui PyU:n riveissä keruuseen vuosina 1999-2004 ja vielä 2007 ja sai kasaan huikeat noin 350 000 euroa.

Kakkosen kokonaissumma 370 408 euroa on Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Matti Mäki-Reinikan (451 430) jälkeen Suomen kaikkien aikojen toiseksi paras. Kokonaissummasta noin 20 000 euroa hän on kerännyt Joensuun Katajalle ollessaan Katajan puheenjohtajana.

Pyhäselän Urheilijat on myös kaikkien aikojen (1982-2020) keruutilaston mukaan Suomen toiseksi paras seura IK Falkenin jälkeen tuloksella 725 444 euroa.

KÖNÖNEN JA ERONEN KERÄSIVÄT LEIJONANOSAN

Keräyksen pääarkkitehteinä olivat jälleen tänä vuonna yleisurheilujaoston puheenjohtaja Eero Könönen, joka kasasi 70 tukijallaan Suomen kuudenneksi parhaan tuloksen 5765 euroa.

Komean summan kokosi myös Marko Eronen, jonka tulos 2550 euroa yltää Suomen tämän vuoden keruutilastossa sijalle 17 ja Pohjois-Karjalassa kakkoseksi. Seuroista Pyhäselän Urheilijat ylsi tämän vuoden tilastossa sijalle seitsemän.

Könönen on osallistunut kunniakierrokseen kerääjänä 25 vuotta peräkkäin (1997-2021) ja koonnut yli 132 000 euroa, jolla tuloksella yltää Suomen kaikkien aikojen tilaston sijalle 12.
Pyhäselän Urheilijoiden kaikkien aikojen kolmanneksi paras kerääjä on Paula Kokkonen, jonka kokonaissummasta 36 908 euroa osa on kerätty Joensuun Katajalle.

Seuraavaksi paras PyU:n kerääjä oli tänä vuonna äitinsä Katri Mäntylän avustuksella 5-vuotias Sanni Pursiainen, jonka tulos oli 345 euroa. Sanni taivalsi tunnin juoksun aikana 19 kierrosta, josta kertyi matkaa 6650 metriä.

Eniten 350 metrin kentän kierroksia tunnin aikana jätti taakseen Mika Huuho, jolle kertyi 40 kierrosta eli tasan 14 kilometriä. Mikan keräämä tulos kolmiloikkaajapoikansa Jimin nimissä oli 335 euroa.
Kunniakierroksen puuhaihmiset harmittelivat vähäistä kerääjien ja osallistujien määrää, vaikka tapahtumasta on tiedotettu useaan otteeseen kaikkialla sosiaalisessa mediassa sekä infottu kentillä lukemattomia kertoja:

– Meillä on lisenssiurheilijoita lähes 200, mutta kentälle heistä saatiin vain alle 10. Kuka keksisi viisastenkiven, jolla entistä useampi seuran urheilija huoltajineen ryhtyisi kyselemään sponsoreita nuorten terveellistä harrastusta tukemaan, tuumailivat PyU:n kunniakierrospäällikkö Sanna Kylmänen ja Eero Könönen yksissä tuumin.

Muina kerääjinä kunnostautuivat Arttu Kylmänen (278 euroa) Juha Karkkulainen (220), Jade Nousiainen (210), Pinja Stenberg (125), Sisu Kanerva (100) ja Emil Vikström (70).

Kunniakierrospäällikkö Sanna Kylmäsen mukaan keräystä ehtii tehdä tapahtuman jälkeenkin. Kylmänen toivoo, että seuraväki innostuisi vielä tässä kuussa sponsorikyselyihin. Kerätyt summat tuttujen yritysten, ystävien ja sukulaisten yhteystietojen kanssa riittävät. Tiedot voi ilmoittaa: sanna.kylmanen@telemail.fi.

Pohjois-Karjalassa oli ennen PyU:n sunnuntaista kunniakierrosta järjestetty kolme tapahtumaa. Liperin Taimen keräys tuotti 3331, Joensuun Katajan 2510 ja Lieksan Urheilijoiden 1049 euroa.

Kunniakierroksen valtakunnallinen kokonaistulos on hiipunut 2010-luvun alun luvuista reippaasti osittain koronankin takia. Kun vielä vuonna 2013 päästiin yli miljoonan kokonaistulokseen, viime vuoden tulos jäi 322 000 euroon. Tänä vuonna on ylletty ennen eilistä päivää 329 000 euroon, joka summa vielä toivottavasti kasvaa.