Petri Stenberg uusi puheenjohtaja, Tino Mäkelä vuoden urheilija

Petri Stenberg uusi puheenjohtaja, Tino Mäkelä vuoden urheilija

Maija Törmänen luovutti puheenjohtajan pestin Petri Stenbergille

PETRI STENBERG on Pyhäselän Urheilijoiden uusi puheenjohtaja. 15 vuotta pääseuran puheenjohtajana toiminut MAIJA TÖRMÄNEN luovutti pestin 39-vuotiaalle Stenbergille, jolla on myös urheilutaustaa seurassa 1990-luvulta.

Stenbergillä on linkki seuraan myös yleisurheilua harrastavien lasten kautta:

– Olen lähes syntyperäinen pyhäselkäläinen, vaikka asuin välillä Helsingin seudulla. Laitetaan homma rullaamaan heti tammikuussa seuran järjestäytymiskokouksessa, kertoi Stenberg, joka saa johdettavakseen vahvasti uudistuneen hallituksen.

Ennätykselliset 40 vuotta hallituksessa toiminut Lemmenlavan ”äiti” EEVA MUSTONEN jätti paikkansa, samoin varapuheenjohtaja KARI JALKANEN ja salibandytoiminnassa mukana oleva SAMULI KOLU.

Uusina jäseninä hallitukseen valittiin puheenjohtajaksi nimetyn Stenbergin lisäksi SARI TOIVONEN, JUHANI MANTSINEN ja HANNES ROSSI. Entisistä jatkavat KATRI MÄNTYLÄ, ANNA NOUSIAINEN, ILONA PAKARINEN, EILA RÄSÄNEN ja LEENA TURUNEN.

Toimintaa seurassa pyörittävät suurimpana jaostona yleisurheilu sekä muina jaostoina hiihto, salibandy, kuntoliikunta ja lentopallo, jolla ei tällä hetkellä ole toimintaa.

TINO MÄKELÄ VUODEN URHEILIJAKSI

80 metrin keihäsmies TINO MÄKELÄ, 21, valittiin seuran vuoden urheilijaksi ja häntä valmentava KIMMO MÄKELÄ on vuoden valmentaja. Suomen miesten keihästilaston kolmanneksi tänä vuonna yltänyt Mäkelä saavutti myös 22-vuotiaiden suomenmestaruuden.

Seura palkitsi myös SM-mitalille yltäneen naisten kävelyviestijoukkueen, jossa olivat mukana Anna Nousiainen sekä PEPPI ja CINDY AHPONEN. Ahposet ylsivät myös henkilökohtaisille SM-mitaleille.

Lisäksi palkittiin maailmantilaston kärkipaikoille ja SM-hopealle 17-vuotiaissa yltänyt keihäänheittäjä NIKLAS HYVÖNEN sekä vuoden ikäkausiurheilijana SM-moniotteluhopeaa 15-vuotiaissa napannut ROOPE MAANINKA.

Vuoden veteraaniurheilijaksi valittiin 65-vuotiaiden aikuisurheiluliiton kultaa voittanut ELINA LYYTIKÄINEN.

Vuoden uurastaja on puheenjohtajaksi valittu Petri Stenberg, joka on ollut vahvasti vaikuttamassa Hammaslahden urheilukenttäprojektissa sekä ollut päätekijänä laatimassa seuratukihakemusta yleisurheilun valmennuspäällikön palkkaamiseksi.

Teksti ja kuvat: Eero Könönen