Pyhäselän Urheilijat juhli 75-vuotista taivaltaan

Pyhäselän Urheilijat juhli 75-vuotista taivaltaan

Pyhaselan Urheilijoiden seura-aktiiveja palkittiin juhlassa, vas. Katri Mäntylä, Ilona Pakarinen, Veijo Karjunen, Jouni Tarvainen, Leena Turunen ja Pentti Laakkonen. Kuvasta puuttuvat Anna Nousiainen ja Samuli Kolu

PETRI MASKOSEN KOKOAMA SEURAN HISTORIIKKI ILMESTYI

Pyhäselän Urheilijoiden 75-vuotisjuhlia vietettiin lauantai-iltana Lemmenlavalla seuran historiikin julkaisemisen merkeissä.

Vuonna 1945 perustetulla seuralla on värikäs historia, jonka ohjelmistoon on kuulunut vuosien saatossa peräti 26 lajia. Näistä yleisurheilu ja hiihto ovat ainoat lajit, jotka ovat säilyneet ohjelmistossa alusta alkaen ja porskuttavat edelleen vahvoina.

Noin 160-sivuisessa kirjassa esitellään Pyhäselän Urheilijoiden toimintaa vuosikymmen kerrallaan. Pääpaino on viimeisissä vuosikymmenissä, joiden aikana seura on noussut valtakunnan tietoisuuteen erityisesti yleisurheilun, lentopallon ja painonnoston ansiosta.

Yleisurheilussa on menestystä niitetty myös maailmanlaajuisesti, sillä 1990-luvun alussa Aki Parviainen voitti 19-vuotiaiden keihään maailmanmestaruuden ja Ari Pakarinen ylsi miesten MM-kisojen viitoseksi.

SM-mitaleja seuran yleisurheilijat ovat kahmineet 1980-luvun lopulta lähtien kolmisensataa ja yltäneet lukuisiin maaottelu- ja arvokisaedustuksiin.

Petri Maskonen esitteli juhlassa ”Maaseutuseurasta Suomen parhaimmistoon”-kirjan syntyvaiheita ja kertoi 75-vuotisesta historiasta. Suurin ongelma kirjan tekemisessä oli ollut seuran varhaisvaiheiden vähäinen säilynyt kuvamateriaali. Viimeisiltä vuosikymmeniltä kuvia olisi riittänyt useampaankin kirjaan. Kaiken kaikkiaan kirjaan on sisällytetty noin 130 kuvaa.

SEURAN AKTIIVEJA PALKITTIIN

Juhlassa palkittiin ansioituneita seura-aktiiveja. Pronssisen ansiomerkin saivat Katri Mäntylä, Anna Nousiainen ja Ilona Pakarinen ja hopeisen Veijo Karjunen, Samuli Kolu, Pentti Laakkonen, Jouni Tarvainen ja Leena Turunen.

Tilaisuudessa muistettiin myös hiljattain 50 vuotta täyttänyttä PyU-kirjan tekijää Petri Maskosta sekä Lemmenlavalla vuosikymmeniä toiminutta ”seuran legendaa” Eeva Mustosta.

Puheenjohtajan tehtävät vuoden lopussa jättävän Maija Törmäsen tervehdyssanojen lisäksi juhlassa kuultiin entisen nuoren voimistelijan Heli Hjälmin onnittelut kasvattajaseuralleen.

Sauli ja Sanni Törmänen esittivät vanhoja kappalesuosikkeja, joiden tahdissa myös tanssittiin. Juhlassa nähtiin myös Terttu-Liisa Tahvanaisen valmistama balettitanssiesitys ja lopuksi nautittiin makoisat pyhäselkäläisyritysten sponsoroimat kahvit runsaine lisukkeineen.

Historiikin julkistamistilaisuuden jälkeen historiikkeja saa ostaa Hammaslahden ja Reijolan K-kaupoista sekä Reijolan St1:ltä. Seuran jäsenten kautta ostettaessa tiedoksi-kohtaan PyU 75v-historiikki ja 25€ Pyhäselän urheilijat ry.n tilille: FI69 410800 10940 255

Eero Könönen