Laura Karkkulaiselle paras Kalevan Kisa -sijoitus

Laura Karkkulainen oli jälleen pisteillä SM-maantiellä. Malmijuoksu peruuntui tältä keväältä, mutta syksyllä näillä näkymin järjestettävään kilpailuun Laura lähtee jo yhdeksäs perättäinen voitto tavoitteenaan.

Laura Karkkulainen (s. 1992) juoksi parhaan Kalevan Kisa –sijoituksensa nappaamalla seitsemännen sijan helteisellä Paavo Nurmen stadionilla Turussa lauantaina jatkuneissa Kalevan Kisoissa.

Hänen aikansa 10 000 metrillä oli 37.56,50, joka on hänen kolmanneksi paras tuloksensa Kalevan Kisoissa.
Vuosi sitten aika oli 15 sekuntia kovempi, mutta sijoitus vasta 16:s:

– Aika ei ollut kummoinen, mutta sijoitukseen olen tyytyväinen. Yritin päästä alle 38 minuutin, joka yleensä riittää myös seuraavan vuoden Kalevan Kisoihin, joihin nykyään päästään tulosrankingin perusteella.

Laura valitteli helteistä säätä ja myös jalkojen kanssa oli ongelmia:

– Puolimatkassa pohkeet menivät jumiin, mikä johtui varmaan piikkareilla juoksusta kovalla alustalla.

Hänen ohjelmassa on vielä tänä syksynä ainakin Pyhäselän Malmijuoksu, SM-maastot sekä mahdollisesti SM-maantiejuoksut lokakuussa:

– Lokakuun kisa on harkinnassa, mutta sieltä saattaisi tulla hyvä sijoitus, kun esimerkiksi Anne-Mari Kiekara jättänee kisan väliin.

43-vuotias Kiekara otti lauantaina jo toisen mestaruutensa tämänvuotisissa Kalevan Kisoissa. Hänen uransa hakee vertaistaan, sillä ensimmäisen mestaruutensa Kiekara juoksi jo 26 vuotta sitten.

Teksti ja kuva: Eero Könönen