PyU:lle 10 mitalia päätöspäivänä. Roope, Sara-Sofia ja Ida-Liina ottelumestareiksi

9-15-vuotiaiden pm-ottelujen toinen kilpailupäivä Outokummussa oli Pyhäselän Urheilijoille ja Joensuun Katajalle menestyksekäs. Kahdeksasta ottelusarjasta PyU kahmi yhteensä 10 ja Kataja seitsemän mitalia, joista mestaruuksia Katajalle neljä ja Pyhäselälle kolme.

Yhteen mestaruuteen ylsi päätöspäivänä Polvijärven Urheilijat, kun vasta 8-vuotias Miika Hirvonen voitti tasaisen 9-vuotiaiden ottelun ennen Katajan Hugo Lasaroffia ja PyU:n Joel Puustista. Pietu Stenberg PyU:sta oli neljäs vain kymmenen pistettä Joelille hävinneenä.

Polvijärven Urheilijoiden Santeri Örn juoksi täytelajina käydyssä miesten 200 metrin juoksussa nollatuulessa ajan 21,71, jolla Katajan Jouni Törrösen peräti 39 vuotta vanha piiriennätys 21,94 siirtyi muistojen joukkoon. Örn on nyt molempien pikamatkojen pe:n omistaja, sillä toissakesänä syntyi 100 metrin ennätys tuloksella 10,72.

– Lähdin tavoittelemaan jopa aikaa 21,50, mutta tämäkin tulos kyllä tyydyttää, iloitsi Örn, joka on nyt kauden miesten tilastossa kahdeksantena ja 22-sarjassa Tuukka Huuskolan jälkeen kakkosena.

Takanen uhkaili Räsäsen pe:tä

10-vuotiaiden poikien 3-ottelussa jäätiin pe:stä vain kaksi pistettä, kun Katajan Toivo Takanen lähenteli Pyhäselän Kai Räsäsen 20 vuoden takaista ennätystä pistein 1134. Hän olisi tarvinnut päätöslajissa pituushypyssä vain kaksi senttiä pitemmän hypyn ennätyksen murskaamiseen. Tasokkaan 13 pojan kisan kakkosena oli Juuan Urheilijoiden Aapo Ryynänen ennen PyU:n Max Valtosta. Peetu Alastalo PyU:sta sijoittui viidenneksi.

15-vuotiaiden 5-ottelun paras oli PyU:n Roope Maaninka, joka vuosi sitten ylsi 14-sarjan SM-otteluhopealle. Maaningan paras laji torstaina oli 100 metrin aidat, joka kulki SM-kisoihin oikeuttavassa ajassa 14,65. Ensimmäistä kertaa otellut PyU:n Roope Turunen väläytti samoin aidoissa, jossa jäi ajallaan 16,03 vain 0,23 sekuntia SM-rajasta.

Tyttöjen 5-ottelussa PyU:n Sara-Sofia Hyvönen ja ex-PyU:n tyttö Riikka Jokinen Katajasta kävivät tasaisen kamppailun voitosta. Hyvönen johti kisaa jo lähes 200 pisteellä, mutta Jokisen odotettu vahva rynnistys 800 metrillä nosti hänet 78 pisteen päähän. Hyvönen rikkoi pituushypyssä (496) ja Jokinen 80 metrin aidoissa (12,80) SM-rajan.

14-vuotiaiden poikien ykkönen oli Katajan Eeli Mustonen, joka taivutti seipäässä oman ennätyksensä ja SM-kisoihin oikeuttavan tuloksen 300. PyU:n Aku Alastalo otteli tasaisesti ja sijoittui kakkoseksi. Samanikäisten tyttöjen voittoon otteli Tuupovaaran Urheilijoista tällä kaudella Katajaan siirtynyt Oona Kareinen ennen Kiihtelysvaaran kestävyysjuoksuspesialistia Aada Rautiaista.

Runsaimmat ottelijajoukot olivat 9- ja 10-vuotiaiden tyttöjen sarjoissa. 9-vuotiaiden tasaisen 27 tytön 3-ottelun kärkikolmikkona oli Sanni Lehikoinen Katajasta sekä Lilja Kervinen ja Anette Alastalo Pyhäselästä. Lila Laakkonen täydensi PyU:n menestystä neljännellä sijallaan.

Hyvösten perheeseen heltisi myös toinen mestaruus, kun Ida-Liina voitti 10-vuotiaiden sarjan ennen Polvijärven Ida Pelliä ja PyU:n Ronja Erosta. Hyvönen oli yli kaksi metriä muita parempi kuulantyönnössä, mikä ratkaisi ottelun. 60 metrin nopein (9,69) oli PyU:n Julia Parviainen, joka sijoittui ottelussa neljänneksi.

Teksti ja kuva: Eero Könönen