Maija Törmänen luopuu PyU:n puheenjohtajuudesta

Maija Törmänen luopuu PyU:n puheenjohtajuudesta

PyU:n historiikki ilmestyy syyskuussa

Pyhäselän Urheilijoiden kevätkokous pidettiin koronatauon vuoksi 1,5 kuukautta tavanomaista myöhemmin sunnuntaina Lemmenlavalla.

Kokouksessa vahvistettiin vuoden 2019 tilinpäätös, esiteltiin jaostojen ja pääseuran toimintakertomukset sekä käsiteltiin merkittävää projektia, seuran historiikkiä, joka valmistuu Petri Maskosen kirjoittamana seuran 75-vuotisjuhliin mennessä.

Juhlat järjestetään lauantaina syyskuun 12. päivänä, jona viikonloppuna järjestettäneen myös Lemmenlavan tanssit ja jotka ovat näillä näkymin tauolla vielä ainakin heinäkuun loppuun asti.

Kevätkokousillan merkittävin uutinen oli 15 vuotta seuraa luotsanneen Maija Törmäsen luopuminen puheenjohtajuudesta. Hän johtaa seuraa enää vuoden loppuun asti:

– Olen vetänyt Pyhäselän Urheilijoita täydellä sydämellä ja yrittänyt olla mahdollisimman tasapuolinen kaikkia jaostoja ja toimijoita kohtaan. Nyt on nuoremman henkilön vuoro asettua vetäjäksi, kertoi myös opettajan toimesta eläkkeelle vuosi sitten jäänyt Maija.

Hän kertoi halunneensa paljastaa luopumisuutisen hyvissä ajoin, jotta seuraväellä olisi hyvää aikaa etsiä hänen tilalleen seuraajaa:

– Varmasti seurasta löytyy nuoria innokkaita puheenjohtajaehdokkaita.

Puheenjohtajuutensa ohella Maija ehti vetää 12 vuotta myös lentopalloa jaoston puheenjohtajan ominaisuudessa. Nyt lentopallojaoston toiminta on loppumassa, ja jaosto siirtyy niin sanotusti kellumaan:

– Ensi syksyksi ei tullut yhtään salivuorohakemusta, joten toiminnan siirtäminen lepotilaan on varmasti järkevä päätös.

Myös kuntoliikuntajaoston toimintaa oltiin jo lopettelemassa, mutta puheenjohtaja Leena Turunen kertoi kuitenkin vuoroja haetun myös syyskaudelle.

Illan tilaisuudessa muistettiin myös 70 vuotta hiljattain täyttänyttä, pitkään hiihtojaostoa vetänyttä Ari Lyytikäistä, joka on edelleen aktiivisesti mukana seuran toiminnassa:

– Ensi talvena taidan osallistua jälleen myös hiihtokilpailuihin, kun sarjakin on nyt vaihtunut.

Eero Könönen