Markus Kokkonen PyU:n vuoden urheilija

MARKUS KOKKONEN VUODEN URHEILIJA

Moukaria lähes 70 metriä tänäkin vuonna heittänyt Markus Kokkonen, 23, nimettiin PyU:n vuoden urheilijaksi tiistaina Pyhäselän Urheilijoiden syyskokouksessa.

Kävelijöitä 1980-luvun puolivälistä saakka luotsannut Eero Könönen nimettiin vuoden valmentajaksi ja pääseuran sihteerinäkin toimiva Ilona Pakarinen vuoden uurastajaksi.

Monista SM-mitalisteista Tino Mäkelä (keihäs) ja Sofia Raatikainen (aitajuoksu) ovat vuoden nuoret urheilijat. Aikuisurheiluliiton mestareiksi tänä vuonna yltäneet Tommi Jalkanen (kiekko) ja Elina Lyytikäinen (maraton) palkittiin veteraaniurheilijoina.

Katri Mäntylä uutena hallitukseen

Vuoden 2004 alusta saakka eli 15 vuoden ajan Pyhäselän Urheilijoiden puheenjohtajana toiminut Maija Törmänen jatkaa ainakin kaksi seuraavaa vuotta.

PyU:n hallitukseen valittiin uutena Katri Mäntylä, joka toimii aktiivisesti sekä hiihto- että yleisurheilujaostossa. Erovuoroisista valittiin jatkamaan Eeva Mustonen, Samuli Kolu ja Kari Jalkanen. Lisäksi hallituksessa ovat Eila Räsänen, Leena Turunen, Ilona Pakarinen ja Veijo Karjunen.

Pyhäselän Urheilijoilla on tätä nykyä viisi jaostoa, jotka jatkavat myös ensi vuonna. Suurimmalla volyymilla toimii edelleen yleisurheilujaosto, mutta toiminta jatkuu myös hiihto-, kuntoliikunta-, salibandy ja lentopallojaostolla:

– Lentopalloon tarvittaisiin lisää toimijia ja myös urheilijoita. Tällä hetkellä vain aivan nuorimmilla tytöillä on joukkueita, Maija Törmänen harmitteli.

Pääseuran tärkeänä tulonlähteenä on edelleen Lemmenlava, jonka toimintaa on vetänyt vuosikaudet Eeva Mustonen.

Eero Könönen