Vattenfall-tunnelmia finaalin aattona

PARANTUUKO VIIMEVUOTINEN KUUDES SIJA ALAJÄRVELLÄ

Toissa vuonna ykkönen, viime vuonna kuudes … Mikä on sijoitus huomenna, kun Mega-sarjan Vattenfall-finaali käynnistyy Alajärvellä puoliltapäivin.

Tiukan joukkueen kokoamisen jälkeen vain yksi avoin paikka jäi jäljelle: T15-sarjan seipääseen ei saatu edustajaa, vaikka yritettiin etsiä kissojen ja koirien kanssa.

Poikien seipääseen saatiin viime hetken hyppääjä, kun kahtena päivänä lajia harjoitellut Tino Mäkelä on huomenna lajin edustajana. Samoin M17-sarjan pituuteen saatiin lopulta edustaja, kun Alexei Kärkkäisen poisjäännin jälkeen 12-vuotias Teemu Malinen siirrettiin viestistä lajin edustajaksi.

Myös Eliina Vesalainen jäi pois ja T15-sarjan kuulaa työntää Iida Nupponen, mikä tarkoitti sitä, että Elisa Puustisen pitää hypätä N17-sarjan pituutta viestin lisäksi. Ja suostuihan Elisa tähän järjestelyyn …

Nuorin edustaja PyU:n joukkueessa on 9-vuotias Lassi Valta, joka juoksee 11-vuotiaiden 1000 m, eikä varmasti jää viimeiseksi, sillä hänen tilastoaikansa on niinkin kova kuin 3.39,98.

10-vuotias Karla Könönen jouduttiin siirtämään oman sarjansa pituushypystä 15-vuotiaiden 2000 metrille, josta tyttö lähtee tavoittelemaan mahdollisemman monen isomman tytön ”päänahkaa”. Samoin toinen kymppisarjalainen, Netta-Noora Lappalainen on ikäänsä selvästi ylemmässä sarjassa: T13-sarjan korkeushypyssä, kun kaksi lajiin nimettyä (ensin Jonna Valo ja sitten Riina Hassinen) eivät kumpikaan lähteneet Alajärvelle.

Ennakolta vahvimmat pistelajit ovat T11 1000 m (Veera Kontkanen), P11 keihäs (Veeti Pyykkö), T13 60 m aj ja 1000 m (Kati ja Jutta Nuutinen). Näissä kaikissa saattaisi tulla jopa kärkisija. Muitakin kolmen parhaan joukkoon sijoituksia on mahdollista saada.

Huomisiltana ollaan viisaampia, miten on käynyt. Oma varovainen veikkaus on, että pääsisimme jopa viidenneksi, vaikka karsintakisojen sijoitukseksi tuli yhdeksäs.

Noormarkku, Siuntio ja Alajärvi lienevät nytkin suosikkeja, mutta kovasti muutkin seurat panevat hanttiin.

Yöpymispaikkamme on Viitasaaren Hännilänsalmi Camping, jossa saimme kahdeksan neljän hengen mökkiä ja kolme kahden hengen mökkiä. Näihin 36 majoittujaamme on saatu sijoitettua. Linja-autossa olleista urheilijoista kaksi (Veera Kontkanen ja Tuuli Kinnunen) meni Tuulin isovanhempien luokse yöksi. He asuvat sopivasti Viitasaarella.

Huomenna jatketaan klo 9.30 matkaa kohti Alajärveä, jonne on täältä matkaa vielä noin 120 km. Kisat alkavat klo 12.

Tsemppiä koko joukkueelle toivottelee matkanjohtaja ja joukkueen kasaaja EeKö (klo 23.45 pe-iltana)

PS. linja-automatkan teemme tänäkin vuonna Osmo Vänskän bussilla