JTC Classic -kisoissa kelpo tuloksia

Joensuun Katajan järjestämien JTC Classic –kisojen kiintoisimmaksi lajiksi nousi 1500 metrin juoksu, jonka voittoon juoksi Turun Urheiluliiton Joonas Lehtinen.

Jukka Keskisalon jäniksenä 1200 metriin asti vauhdittamassa kilpailussa Lehtinen jäi kolmisen sekuntia ennätyksestään ajalla 3.50,81. Kakkoseksi juossut Polvijärven Urheilijoiden Jari Räsänen teki ajan 3.56,07 ja kolmanneksi sinnitellyt Katajan Oskari Pennanen oman ennätyksensä 3.56,31:

Ensimmäinen 300 metriä meni Jari Räsäsen johdolla noin 46 sekuntiin ja 400 metrin väliaika oli 63 sekuntia:

-Vähän kovempi alku olisi tuonut ehkä hieman paremman ajan, tuumaili lajin Suomen tilastossa viidentenä oleva Lehtinen, joka tavoittelee Ruotsi-ottelupaikkaa 25. elokuuta Tampereen eliittikisoissa.

17-vuotiaiden voittoon kurotti maaliviivoilla Katajan Jiri Karjalainen (4.07,03) ennen kovaa kilpakumppaniaan, Kuopion Reippaan Vili Holopaista (4.07,04).

Parin viikon kuluttua Turussa pidettävissä 16-17-vuotiaiden SM-kisoissa Karjalaisen lajiohjelmaan kuuluvat 1500 metrin esteet ja 3000 metriä, Holopaisella puolestaan esteet ja 800 metriä:

-Ensi maanantaina Mikkelissä käymme joukkuekaverien kanssa vielä 3 x 800 metrin SE:n kimppuun, selvitti Holopainen.

Karejoki kukisti Sieviläisen

Pikamatkat jouduttiin juoksemaan kovaan vastatuuleen, mikä pudotti reippaasti tulostasoa. Naisten 100 metrillä (-2,6) Katajan Taru Karejoki (12,54) kukisti reilulla kymmenyksellä seurakaverinsa Jaana Sieviläisen (12,66):

-Ensi kauteen lähden parantelemaan ennätyksiä ja tavoitteena on nousta entistä lähemmäs Suomen kärkeä. Kauden alussa odottelin 100 metrillä 13 sekunnin alitusta, mutta matka on kulkenut 12,16:een, iloitsi Kalevan Kisoihinkin päässyt Karejoki, 26, joka palasi kilpakentille seitsemän vuoden tauon jälkeen.

Pituushypyn kauden kärkitulosta 644 hallussaan pitävä Sieviläinen ei ole vielä varma Ruotsi-ottelupaikastaan, sillä paikan on saanut vain Kalevan Kisojen ykkönen Matilda Bogdanoff:

-Eiköhän noin 620:n hyppy ensi maanantain Mikkelin kilpailussa riittäne valintaan, arveli Sieviläinen, joka kilpailee myös elokuun viimeisenä viikonloppuna Pohjoismaiden pituusedustajana kansainvälisissä dekaanien kisoissa Ranskassa.

Hirvonen kiskaisi ennätyksensä

Viimeisenä lajina käydyssä kiekonheitossa syntyi sadesäästä huolimatta kelpo tuloksia. Kalevan Kisoissa kuulan kultaa ja kiekon hopeaa kiskaissut Katajan Katri Hirvonen paransi ennätystään lähes puolella metrillä tulokseen 55.53. Lapinlahden Sanna Kämäräisen Suomen kärkitulos jäi vain noin 1,5 metrin päähän.

Miesten kiekon paras oli Kaavin Kaiun 19-vuotias Olli-Pekka Korhonen myös hyvällä tuloksella 52.69. 100 metriä viiletti nopeimmin 2,9 sekuntimetrin vastatuuleen Katajan 22-vuotias Ville-Pekka Kokko (11,18) ennen samanikäistä Valtimon Vasaman Joona Kokkolaa (11,43).

Sekä Kokko että Kokkola lähtevät varovaisin mitaliodotuksin elokuun lopulla pidettävien 22-vuotiaiden SM-kisojen päälajeihinsa: Kokko 100 metrille, Kokkola pituushyppyyn.

Eero Könönen