Patrik Torn heitti pitkän kaaren

PATRIK TORN KISKAISI PITKÄN KAAREN

Suomen keihästilaston kärkinainen Oona Sormunen heitti hänelle tavanomaisen voittotuloksen perinteisissä Hannun keihäskisoissa Outokummun Matovaaran kentällä lauantaina.

Elokuun alussa 24 vuotta täyttävän tohmajärveläisen voittoheitto kantoi tuulisessa ja koleahkossa säässä tulokseen 56.86, joka jäi pari metriä hänen nimissään olevasta valtakunnan kauden kärkituloksesta.

Miesten ykköseksi heitti tasaisessa kilpailussa Kajaanin Kipinän 30-vuotias Seppo Hirvonen tuloksella 67.74 ennen Pielaveden Sami Tossavaista (65.93) ja Katajan Anssi Liimattaa (65.07). Hirvosen oma ennätys 78.64 on neljän vuoden takaa.

Elmeri Lehikoinen avasi kilpailukautensa

Ilahduttavin nuorten tulos oli Pyhäselän Urheilijoiden 192-senttisen Patrik Tornin kiskaisema komea oma ennätys 67.07, jolla hän nousi 16-vuotiaiden Suomen tilaston neloseksi vain yhdeksän sentin päähän kolmostilasta.

15-vuotiaiden tyttöjen paras oli Lieksan Urheilijoiden Milja Pesonen, joka rikkoi lähes kuudella metrillä 14-vuotiaiden SM-kisarajan heittämällä 37.91.

Poikien voittaja, Ilomantsin Kalle Koivusalo jäi 15-sarjan SM-rajasta vain puoli metriä tuloksellaan 47.47 ja saman sarjan kakkonen, Katajan Saku Pennanen 14-sarjan rajasta vain yhden sentin lukemin 41.99.

11-vuotiaiden kaksi kärkipoikaa Pyhäselän Urheilijoista heitti ikäluokkiensa kärkipaikoille. Voittaja Veeti Pyykkö, 11, on sarjansa viides ja kakkoseksi heittänyt Niklas Hyvönen, 10, sarjansa kakkonen.

PyU:n voittajiksi heittivät lisäksi Ville Kamppuri (M19), Jesse Piiroinen (P13) ja Eeli Kinnunen (P9). Elmeri Lehikoinen, 17, avasi kilpailukautensa heittämällä tuloksen 56.80

Eero Könönen

ks. myös TULOSPÖRSSI

——-