Niklas kaksoismestariksi YAG:ssa

NIKLAS HYVÖNEN VOITTI KAKSI LAJIA

Pohjois-Karjalasta osallistui viikonvaihteessa 16 urheilijaa Helsingin Eläintarhan ja Espoon Leppävaaran kentällä pidettyihin kolmipäiväisiin Youth Athletic Games -kisoihin, jotka ovat kesän suurimmat nuorten yleisurheilukilpailut Suomessa.

Järjestyksessä toisissa YAG-kisoissa menestyi parhaiten Pyhäselän Urheilijoiden Niklas Hyvönen, 10, joka voitti ikäluokassaan molemmat lajinsa Eläintarhan kentällä. Kummassakin lajissa syntyi myös 10-vuotiaiden kauden kärkitulos Suomessa: kuula 8.98 ja keihäs 32,54 metriä.

Kuulassa voitto ei tullut helposti, sillä kakkoseksi ja kolmoseksi työntäneet pojat jäivät Niklaksesta vain parikymmentä senttiä. Keihäässä PyU:n lupaus oli ylivoimainen, sillä voitto heltisi noin viiden metrin erolla seuraaviin.

13-vuotias Aatu Nousiainen sijoittui Leppävaarassa kuulan kolmoseksi vajaan 13 metrin tuloksella. Aatu valitteli rautakuulien pienuutta, minkä vuoksi kuuliin ei saanut kunnon otetta.

Karla Könönen, 10, oli Eläintarhan kentällä 1000 m:n kävelyn neljäs (6.05) ja 1000 metrin (3.47,03) juoksun viides. Omiin ennätyksiin (5.54 ja 3.37) yltäminen olisi tuonut sijoitukset kolmen parhaan joukkoon.

Kilpailuihin osallistui valtaosa eri ikäluokkien kärkiurheilijoista. Valtakunnan kärkituloksia saavutettiin lähes 50. Jokaisessa lajissa palkittiin kuusi parasta urheilijaa.

Vuosi sitten Pohjois-Karjalan yleisurheilu kustansi pohjoiskarjalaisten linja-automatkan YAG-kisoihin, mikä lisäsi maakunnan urheilijoiden osallistujamäärää. Tänä vuonna tähän ei enää ollut varaa SUL:n reilusti pienentyneen tuen takia.

KS. MYÖS TULOSPÖRSSI, josta löytyvät kaikki päätöspäivän tulokset

Eero Könönen