PyU:lle 10 voittoa pm-maastoista

10 voittoa ja kantokuorma mitaleja

Aurinko helli sekä kilpailijoita että juhlivaa Höytiäisen Urheilijat –seuraa, joka juhli juuri kisapäivänä 90-vuotista taivaltaan.

Pohjois-Karjalan maastomestaruuskisat Lykynlammen liikuntakeskuksessa keräsivät maanantaina ilahduttavasti 120 juoksijaa, kun vuosi sitten Valtimolla juoksijoita oli vain noin 60.

Kaikkiin seitsemään lähtöön saatiin reippaasti juoksijoita. Tosin 19-vuotiaiden sarjassa oli vain yksi juoksija ja 15-vuotiaiden tyttöjen mitalit jäivät kokonaan jakamatta:

-Olipa ihan työläs mutta mukava tapahtuma järjestää. Osanottajamäärä nousi lopulta kiitettävästi yli sadan, tuumi kilpailun johtaja Antti Tolonen Höytiäisen Urheilijoista.

Miesten ykköseksi juoksi odotetusti Polvijärven Urheilijoiden Sakari Hukka, 35, joka taittoi matkaa ulkopuolella kilpailun juosseen Suomussalmen Kimmo Kymäläisen kanssa. Pm-kilpailussa eroa Juuan Jänteen Heikki Haloseen tuli noin minuutti.

Laura, Jasmin ja Jussi voittoihin

Naisten paras oli SM-maastoissakin hyvin menestynyt Pyhäselän Urheilijoiden Laura Karkkulainen, 21, joka teki eroa kakkoseksi juosseeseen ja paluun kilpakentille tehneeseen Polvijärven Urheilijoiden Annina Wallingiin lähes kolme minuuttia:

– Kesän päätähtäimenä on alittaa 5000 metrillä Kalevan Kisa -raja 18.20, josta jäin viime kesänä parikymmentä sekuntia, tuumaili myös hiihtoladuilla menestynyt Karkkulainen.

Molemmat 17-vuotiaiden voitot menivät Pyhäselän Urheilijoiden juoksijoille. Jussi Karkkulainen oli omaa luokkaansa miesten ja Jasmin Tukiainen naisten puolella. 17-vuotiaiden miesten kisasta puuttui kouluretken takia Katajan Jiri Karjalainen.

PyU:lle 7 voittoa 9-15-vuotiaissa

Pyhäselän Urheilijat oli omaa luokkaansa 9-15-vuotiaiden sarjojen mittelöissä. Seura otti kolmoisvoitot 9-, 10- ja 11-vuotiaiden tyttöjen sekä 12-vuotiaiden poikien sarjoissa ja napsi sisulisäsarjoista kaikkiaan 19 mitalia, joista kultaisia oli seitsemän.

Mestaruuksia heltisi myös Joensuun Katajalle (4) sekä Lieksan Urheilijoille (1) ja järjestäjäseuralle Höytiäisen Urheilijoille (1), jonka voittajaksi pinni 15-sarjan kärkeen juossut Jussi Tolonen.

Eero Könönen

Ks. TULOSPÖRSSI