Alexei Kärkkäinen ponnisti SM-hallikultaa

ALEXEI KÄRKKÄINEN PONNISTI KORKEUSHYPYN KULTAA

Alexei Kärkkäinen ponnisti SM-hallikultaa
Pyhäselän Urheilijoiden Alexei Kärkkäinen avasi hallikautensa parhaalla mahdollisella tavalla ponnistamalla 17-vuotiaiden korkeushypyn kultaa Tampereella jatkuneissa 17-22-vuotiaiden nuorten SM-hallikisoissa.

Harri Turusen valmentama Kärkkäinen aloitti kilpailun 182:sta ja ylitti kaikki korkeutensa 190:ään asti ensimmäisellään. Hän teki vielä kaksi lupaavaa yritystä 193:sta ja jätti viimeisen yrityksen 195:een:

-Paremminkin olisi tuloksellisesti voinut mennä, mutta innostuin ehkä vähän liikaa, kun mestaruus varmistui, iloitsi Kärkkäinen, jonka 15-vuotiaana hypätty ulkorataennätys 195 odottaa vielä rikkomista.

17 pojan kilpailun kakkoseksi ponnisti Kärkkäistä vuoden nuorempi, Lempäälän Kisan Matias Mustonen tuloksella 188.

Karjalainen ja Heikkinen mitaleille

Toinen kilpailupäivä oli Pohjois-Karjalan nuorille selvästi avauspäivää parempi, sillä mitaleille ylsivät Kärkkäisen lisäksi Katajan Jiri Karjalainen 17-vuotiaiden 1500 metrillä ja Lieksan Urheilijoiden moniottelijalahjakkuus Jutta Heikkinen 19-vuotiaiden korkeushypyssä pronssituloksella 171. Heikkinen urakoi myös neljännen sijan 60 m:n aidoista ennätyksellään 8,93 ja oli kuulantyönnössä 11:s.

Karjalainen (4.11,28) rynni ennätyksellään hopealle Kuopion Reippaan poikien puristuksessa. Voiton nappasi Karjalaista vuoden vanhempi Samu Mikkonen (4.10,97) ja pronssin otti Vili Holopainen (4.11,91).
Mitaleita odotettiin myös 22-vuotiaiden 3000 metrin juoksusta.

Hallimaaottelussa Ruotsia vastaan juossut Katajan Arttu Vattulainen (8.31,82) joutui tyytymään tasaisen kisan neljänteen ja seurakaveri Oskari Pennanen (8.37,59) kuudenteen sijaan. Kisojen kaksoismestariksi juoksi Lahden Ahkeran Ossi Kekki ajalla 8.27,59.

Niko ei osallistunut aitoihin

Myös aitajuoksuista herui Pohjois-Karjalaan kärkipään sijoituksia. Heikkisen lisäksi Katajan Sanna Jaatinen, 16, nipisti 60 metrin ennätyksestään 0,14 sekuntia ja venyi finaalin viidenneksi. Saman seuran Kari Paakkunainen (8.) oli Pohjois-Karjalan kärkinimi 19-vuotiaiden kilpailussa omalla ennätyksellään 8,54. Pyhäselän Urheilijoiden mitalisuosikki Niko Tahvanainen joutui jättämään kisan jalkavaivojen takia väliin.

Niko osallistui kisoihin vielä avauspäivänä. Hän pääsi 60 m:n sileän alkueristä (7,36) jatkoon, mutta karsiutui finaalista (7,49) välierissä.

Juuan Urheilijoiden Tiina Repo saalisti avauspäivän kiekkopronssin lisäksi kuudennen sijan päätöspäivän kuulantyönnöstä halliennätyksellään 12.00.

Avauspäivänä kymppikärkeen ylsi myös Oravisalon Urheilijoiden Teemu Keronen, joka ponnisti 19-vuotiaiden pituuden 10:nneksi tuloksella 638.

Eero Könönen