Markus Kokkonen moukarin talvimestariksi

MARKUS KOKKONEN 19-VUOTIAIDEN TALVIMESTARIKSI

Markus Kokkonen moukarin talvimestariksi
Pyhäselän Urheilijoiden Markus Kokkonen saavutti ensimmäisen suomenmestaruutensa heittämällä 19-vuotiaiden moukarin talvimestaruuden Kaustisilla lauantaina.

Tänä vuonna vasta 18 vuotta täyttävä Kokkonen kukisti selvästi ennakkosuosikkina kisaan lähteneen, vuotta vanhemman Kiuruveden Tommi Remeksen lukemin 67.28 – 65.70. 19-vuotiaat heittävät 6 kilon moukarilla, jota Remes heitti viime kesänä jo 71.79.

Kokkosen kanssa aiempina vuosina tasapäin kilpailleet, myös 1995 syntyneet Waltteri Lahtinen ja Marko Järvinen jäivät PyU:n nuorukaisesta selvästi. Kisan pronssia heitti Someron Esan Henri Liipola tuloksella 64.20.

Hiljattain Seppo Rädyn Roti-ryhmään valittu Kokkonen on saanut harjoitella terveenä ja tavoitteet ovat 19-vuotiaiden EM-kisoissa Italian Rietissä:

-Hieman yläkanttiin kisa meni. Tulokset paranivat kierros kierrokselta. Ennen kisaa odottelin varovasti 66 metrin ylitystä, kertoi Kokkonen, joka uskoo kesällä 70 metrin ylitykseen, jolla myös EM-paikka pitäisi irrota.

PyU:n erinomaista moukarimenestystä täydensi miesten kakkoseksi heittänyt Kai Räsänen, 22, joka jäi vain reilun metrin vuonna 2011 heittämästään kesäennätyksestä tuloksellaan 68.25. Hopea oli Räsäselle ensimmäinen SM-mitali miesten sarjassa.

Voittoon heitti Noormarkun Nopsan Tuomas Seppänen, 26, joka sai lekan lentämään vain vajaan metrin Räsästä pitemmälle tulokseen 69.18. Seppäsen ennätys 75.31 on toissakesältä ja viime vuonna hän edusti Suomea Helsingin EM-kisoissa. Miesten pronssille pyörähteli EsboIF:n Joachim Koivu tuloksella 65.62.

ks. myös TULOSPÖRSSI

Eero Könönen