Markus Kokkonen valittiin Rädyn rotiryhmään

MARKUS KOKKONEN VALITTIIN RÄDYN ROTI-RYHMÄÄN

Tänä vuonna 18 vuotta täyttävä Pyhäselän Urheilijoiden moukarinheittäjä Markus Kokkonen valittiin tänään julkistettuun, Seppo Rädyn kokoamaan, nuorista heittäjistä koostuvaan ns. Roti-ryhmään, jonka kaikilla jäsenillä on tavoitteena olympiavoitto.

Ryhmän nuorin jäsen on tänä vuonna 15 vuotta täyttävä moukarinheittäjä Emilia Olkkonen eteläsavolaisesta Ristiinan Urheilijoista. Muut jäsenet ovat Markus Kokkosen lisäksi Kankaanpään Seudun Leiskun pian 20 vuotta täyttävä kuulamies Arttu Kangas sekä Rädyn oma valmennettava, tänä vuonna 24 vuotta täyttävä keihäsnainen Oona Sormunen Tohmajärven Urheilijoista.

Markus Kokkonen oli viime vuonna 17-vuotiaiden moukarin Suomen tilaston ykkösenä tuloksella 72.87 ja voitti lajin myös alle 18-vuotiaiden Ruotsi-ottelussa. Kokkonen on menestynyt SM-tasolla myös kuulantyönnössä.

Markus Kokkonen tuli Pyhäselän Urheilijoiden toimintaan mukaan 7-vuotiaana ja harrasti 10-vuotiaaksi asti aktiivisesti myös hiihtoa. Kokkosta on valmentanut kahden vuoden ajan olympiavoittaja Juha Tiaisen veli Sakari Tiainen.

Roti-ryhmän taustat ovat kunnossa, sillä ryhmälle on luvassa ulkopuolista rahoitusta 12 vuotta eteenpäin. Rahallinen panostus tulee olemaan jopa miljoonan euron luokkaa.

Eero Könönen