Heli ja Pihla SM-kisojen kahdeksansiksi

Lieksan tytöille keihään joukkuehopeaa

Lieksan Urheilijoiden 14-vuotiaat tytöt Laura Laakkonen ja Moona Kokkonen heittivät keihään joukkuehopeaa Vaasassa alkaneissa SM-yleisurheilukisoissa.

Hopeamitali heltisi yhteistuloksella 66.95. Henkilökohtaisessa kilpailussa Laakkonen sijoittui viidenneksi ennätyksellään 38.95. Pohjois-Karjalan keihäsmenestystä täydensi Pyhäselän Urheilijoiden Heli Parviainen, joka oli kahdeksas myös ennätyksellään 35.98.

LU sai avauspäivänä myös toisen henkilökohtaisen pistesijan, kun moukarimies Kimmo Martikainen, 15, sijoittui kuudenneksi tuloksella 49.64.

Moukarissa saatiin toinenkin mainio sijoitus, kun Polvijärven Vauhdin Aleksi Timonen, 14, heitti seitsemänneksi ennätystään hipovalla tuloksella 35.27.

Pyhäselän Urheilijoiden Pihla Miettinen paransi 3000 m:n kävelyn ennätystään parikymmentä sekuntia ja oli 15-vuotiaiden kahdeksas ajalla 18.17,65.

Lauantaina ja sunnuntaina jatkuvien kisojen henkilökohtaisia mitalisuosikkeja ovat Katajan Jiri Karjalainen (800 m ja 2000 m) ja Sanna Jaatinen (80 m aj) sekä Pyhäselän Jere Sivonen (kiekko).

Pohjois-Karjalasta osallistuu Vaasan kisoihin yhteensä 21 urheilijaa: PyU:sta 14, Katajasta ja LU:sta kummastakin kolme ja Polvijärven Vauhdista yksi.

Eero Könönen

Ks. myös TULOSPÖRSSI