Nicola Lindsberg yllätti kuulahopeallaan

NICOLA LINDSBERG YLLÄTTI KUULAHOPEALLAAN

Youth Athletic Games -kisojen finaalipäivä Leppävaaran kentällä toi PyU:lle vielä kaksi hienoa sijoitusta.

9-vuotiaiden tyttöjen kuulan finaalin suurin yllättäjä oli Nicola Lindsberg, joka paransi ennätystään yli metrillä ja otti yllätyshopeaa tuloksella 6.84.

Nicola oli edellispäivän karsinnassa vasta kolmanneksi paras PyU:n työntäjä ja sijoittui karsinnassa 9. sijalle tuloksella 5.58.

Finaalin toisella kierroksella rikkoutui kuusi metriä ja neljännellä kierroksella hän siirtyi johtoon tuloksella 6.84. Iitin Pyrinnön Annukka Vainonen, joka oli työntänyt karsinnan parhaan tuloksen 7.10, ohitti Nicolan viimeisellä kierroksella tuloksellaan 6.90. Pronssia otti Charlotta Pettersson 6.67:n työnnöllä.

Finaalin kahdeksas oli Netta-Noora Lappalainen tuloksella 5.70 ja yhdeksäs Karla Könönen lukemin 5.64.

Netta-Noora hyppäsi neljänneksi

9-vuotiaiden pituuden voittoon hyppäsi Turun Urheiluliiton pitkänhuiskea Ilona Ruohola ikäluokan kauden kärkituloksella 393. Seinäjoen Sofia Ylinen ja Aada Mikkilä veivät muut mitalisijat ja heti heidän perässään oli PyU:n Netta-Noora Lappalainen omalla ennätyksellään 355.

PyU:sta kilpaili tiistaina myös 7-vuotias Tarmo Laitinen, joka sijoittui 9-vuotiaiden 600 metrin 32:nneksi ajalla 2.40,91.

Tiistai-iltana kisapäivän päätteeksi Youth Athletic Games -kilpailijat pääsivät seuraamaan keskiviikkona alkavien EM-kisojen avajaisia Senaatintorille ja avajaispäivänä seurataan koko päivä EM-kisoja olympiastadionilla.

Eero Könönen

ks. myös TULOSPÖRSSI