Youth Athletic Gamesissa menestystä

9-vuotiaat tytöt voittivat kuulan joukkuekisan

Suomen suurimmat kesän 2012 nuorten yleisurheilukisat, Youth Athletic Gamesit (lähes 2500 osallistujaa), alkoivat Helsingin seudulla maanantaina sadesäässä. Aamupäivän poutasää vaihtui jo puoliltapäivin lähes kaatosateeseen, mikä pudotti monissa lajeissa tulostasoa.

PyU:n yhdeksän urheilijan joukkueesta lähes kaikki aloittivat urakkansa maanantaina. 13-vuotiaat ja vanhemmat kilpailivat karsintakisoissaan Leppävaarassa, 11-12-vuotiaat Vantaan Hiekkaharjulla ja 9-10-vuotiaat Vantaan Myyrmäessä.

15-vuotiaiden poikien kiekon finaali heitettiin heti avauspäivänä. Viime vuoden 14-vuotiaiden SM-hopeapoika Jere Sivonen kiskaisi kolmanneksi tuloksella 47.36. Ikäluokan ylivoimainen kärkipoika Veikko Laitinen heitti hieman yli 60 metriä.

13-vuotiaiden poikien moukarissa Pyry Makkonen heitti ennätyksensä 32.51 ja sijoittui kuudenneksi.

11-12-vuotiaiden karsinnoissa parhaiten menestyi Riina Hainio, joka heitti keihästä yli 21 metriä ja sijoittui 20:nneksi. Hiekkaharjun kentällä kilpailivat myös Micaela Lindsberg (keihäs, 60 m ja pituus) sekä Milla Susi (pituus ja 60 m).

Netta-Noora ja Karla kuulan joukkuekultaan ja -hopeaan

9-vuotiaiden ikäluokassa saavutettiin hyviä sijoituksia. Tyttökolmikko Netta-Noora Lappalainen, Karla Könönen ja Nicola Lindsberg oli mainiossa vedossa. PyU voitti kuulan joukkuekisan ylivoimaisesti Netta-Nooran (5.99, karsinnan 4.) ja Karlan (5.83, 5.) voimin ja heidän lisäkseen myös Nicola (5.58, 9.) selviytyi tiistain loppukilpailuun. Kuulakarsintaan osallistui 39 tyttöä.

Myös pituuden vesisadekisa sujui Netta-Nooralta (336, 6.) ja Karlalta (310, 20.) mainiosti. 27 joukkueen ja 90 tytön karsinnassa kaksikko sijoittui hienosti kakkoseksi Seinäjoen Seudun Urheilijoiden jälkeen. Netta-Noora selviytyi tiistaina pidettävään 12 tytön finaaliin.

Karla Könönen sijoittui 1000 m:n kävelyssä neljänneksi tuloksella 6.20,83. Tampereen Pyrintö teki kisan voittajan Victoria Knapen (5.45) epäpuhtaasta kävelystä protestin, joka ei kuitenkaan mennyt läpi. Tyttöjen kisa oli huomattavasti poikien kilpailua tasokkaampi, sillä poikien voittaja teki yli 7 minuutin ajan.

Netta-Noora oli lisäksi mukana 60 m:llä ja juoksi ajan 7.29 (19.). Nicolan aika oli 7,56 ja sijoitus 36:s.

Eero Könönen

————————-

Ks. myös TULOSPÖRSSI JA PYU:N FACEBOOK-SIVUT

————————-