Niko aitoi pe:n karnevaalikisoissa

NIKO TAHVANAINEN AITOI PE:N 14,37

Perinteinen yleisurheilun karnevaaliviikonloppu käynnistyi seitsemällä paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Pääosa karnevaalikisoista käydään kesäkuun lopun EM-kisojen takia 2-3 viikkoa etuajassa. Pohjois-Karjalan nuoret lupaukset olivat hyvin esillä avauspäivänä.

Pyhäselän Urheilijoiden Niko Tahvanainen, 18, jatkoi hyviä aitajuoksuesityksiään juoksemalla Jämsänkosken aitakarnevaalien kakkoseksi ja parantamalla tänä kesänä juoksemaansa 110 m:n 19-vuotiaiden pe-tulosta lukemiin 14,37. IIAF:n 19-vuotiaiden MM-raja jäi 0,13 sekunnin päähän.

Kisan voitti Tahvanaista vuoden vanhempi, Kouvolan Elmo Lakka uudella SE-tuloksella 13,69. 17-vuotiaiden 110 m:n kisan neljäs oli Katajan Kari Paakkunainen omalla ennätyksellään 14,93.

Kai Räsänen moukarivoittoon Kaustisilla

Pyhäselän Urheilijoiden Kai Räsänen voitti Kaustisen moukarikarnevaalien 22-vuotiaiden kisan hänelle vaatimattomalla tuloksella 66.05. 17-vuotiaiden valtakunnan tilastokärkenä majaileva Markus Kokkonen PyU:sta puolestaan rikkoi jälleen 70 metriä, mutta joutui tunnustamaan Marko Järvisen (71.17) paremmakseen. Lieksan Kimmo Martikainen pyörähteli 15-vuotiaiden pronssille lukemin 51.62.

Pajulahden korkeuskarnevaaleilla Katajan Marianne Pykäläinen ponnisti 19-vuotiaiden kisan kakkoseksi ja paransi sentillä ulkoratojen ennätystään tuloksella 171. Sini Lällä hyppäsi kolme senttiä korkeammalta.

Katajan Heli Liimatta on palannut loukkaantumisten jälkeen kilpakentille ja sijoittui Pihtiputaan keihäskarnevaalien 22-vuotiaiden kolmanneksi tuloksella 42.59. PyU:n Patrik Torn heitti 15-vuotiaiden viidenneksi lähes 59 metrin tuloksella ja saman seuran Jesse Piiroinen oli 11-vuotiaiden kakkosena lähes 37 metrin heitolla.

Eero Könönen