Pihla Miettinen käveli SM-rajan alle

Pihla Miettinen käveli SM-rajan alle

Pohjois-Karjalan pm-ratakävelyt pidettiin perinteisesti Hammaslahden kentällä Joensuussa. Torstai-iltana pidetyissä kisoissa isäntäseura Pyhäselän Urheilijat oli vahvasti edustettuna 13 kävelijällään.

PyU:n lisäksi kävelijöitä oli vain Polvijärven Vauhdista, Joensuun Katajasta ja ulkopuolisena Kunto-Pirkoista.

PyU:n Pihla Miettinen, 15, paransi sekunnilla viime kesänä kestopäällystekentällä kävelemäänsä 3000 metrin ennätystä ja alitti reippaasti SM-kisarajan tuloksella 18.35,8.

Miesten mestariksi käveli jo noin 30. kerran, nykyisin Polvijärven Vauhtia edustava Jari Vatanen, 55, joka taittoi 5000 metriä aikaan 28.06,1.

Nuorempien sarjoissa tehtiin kaksi valtakunnan kärkikolmikkoon yltävää tulosta: 11-vuotias Jesse Piiroinen nousi noin 10 sekunnilla Suomen kärkeen 1000 m:n ajallaan 5.52,8 ja 9-vuotias Karla Könönen kakkoseksi vain sekunnin kärkituloksesta jääneenä 600 metrin ajalla 3.35,2.

Päätuomarina toimi oman kävelyuransa viime kauteen lopettanut, Kalevan Kisoissakin menestynyt Jutta Sorsa (ent. Jolkkonen), jonka apuna muina tuomareina olivat Emilio Mondillo, Ari Lyytikäinen ja Petri Maskonen:

– Koukkupolvisuutta varsinkin vähemmän kävelleillä esiintyi, mutta emme joutuneet kuitenkaan hylkäämään ketään, Sorsa kertoi.

Eero Könönen

Ks. myös TULOSPÖRSSI