Kai Räsänen moukaroi SM-kultaa

Pohjois-Karjalaan herui neljä mitalia, joista kaksi oli kultaisia lauantaina Uudessakaupungissa alkaneissa 22-vuotiaiden SM-yleisurheilukisoissa.

Pyhäselän Urheilijoiden Kai Räsänen heitti odotetun ylivoimaiseen moukarikultaan, vaikka koko kisa oli vielä viikolla vaakalaudalla:

-Halusin olla SM-kisoissa mukana, vaikka olen vieläkin kovassa flunssakuumeessa ja veto on aivan poissa, kertoi Räsänen, voitti mestaruuden kauden heikoimmalla tuloksellaan 64.61.

22-vuotiaiden EM-kisoissakin mukana olleen Räsäsen kausi alkaa olla paketissa. Tällä kaudella ennätyksensä 69.48 heittäneellä Räsäsellä on enää yksi kisa Pyhäselän heitto-hyppypäivillä syyskuun alussa.

Toisen mestaruuden Pohjois-Karjalaan toi Polvijärven Vauhdin Carita Kröger, joka taivutti seipäässä kauden parhaansa 350, mutta jäi vielä toissa vuonna hyppäämästään ennätyksestä 15 senttiä.

Hirvonen ja Mondillo SM-hopealle

Kolmatta voittoa odotettiin Kalevan Kisoissakin kiekon kakkoseksi sijoittuneelta Katri Hirvoselta, mutta Katajan heittäjä joutui tyytymään hopeaan hänelle vaatimattomalla tuloksella 46.41. Voittoon heitti kova kilpakumppani Elina Mattila tuloksella 49.63.

Hopeaa saavutti myös Katajan kävelijä 21-vuotias Saara Mondillo, joka paransi kolmen vuoden takaista 5000 metrin ennätystään viitisen sekuntia tulokseen 25.37,16. Ylivoimaiseen mestaruuteen taivalsi Mikaela Löfbacka ajalla 24.42,75 ja viidenneksi käveli Kiteen Urheilijoiden Sanna Neuvonen.

1500 metrillä oli mukana tällä kaudella kovan ennätyksensä 3.44,14 juossut Porin Tommi Sundell, joka nappasi taktikkajuoksussa voiton ajalla 3.58,18. Katajan Arttu Vattulainen juoksi kuudenneksi tuloksella 4.05,13.

Päivän kovimman tuloksen teki odotetusti pituushyppääjä Roni Ollikainen, joka ponnisti voittoon tuloksella 786.

Eero Könönen