Markus Kokkonen kuulan hopealle, Ville Kamppuri keihään neljäs

MARKUS KOKKONEN SIVULAJISSAAN SM-HOPEALLE

Pyhäselän Urheilijat saavutti kaksi erinomaista sijoitusta Jyväskylän 16-17-vuotiaiden SM-kisojen päätöspäivänä sunnuntaina.

Markus Kokkonen, 16, jatkoi hienoja esityksiään ja otti jo toisen mitalinsa. Sivulajissaan kuulassa hän sijoittui kakkoseksi omaa ennätystään hipovalla tuloksella 14.96. Markus johti kisaa vielä viiden kierroksen jälkeen ennen ylivoimaista tilastoykköstä Juuso Nuikkaa, joka sai vasta viimeisellään voittoon oikeuttaneen tuloksen 15.55.

Vielä reilumman parannuksen teki Ville Kamppuri, joka nousi tilastojen kahdeksannelta sijalta neljänneksi omalla ennätyksellään 60.00. Mitalitkaan eivät olleet kaukana, sillä kultapoika Samuli Eriksson heitti vain viisi metriä pidemmälle ja pronssipoikaan Konsta Koskelaan tuli eroa 4,5 metriä.

PyU keräsi 16-17-vuotiaiden kisoista yhteensä 12 pistettä, joista Markus Kokkonen toi yhdeksän ja Ville Kamppuri kolme.

17-vuotiaiden PyU:n ykkösurheilija Niko Tahvanainen joutui jättämään myös päätöspäivän kilpailut väliin selkävaivan takia.

Eero Könönen