PyU Vattenfall-osakilpailun voittoon

Jo 14. kerran vuosittain järjestettävä 11-17-vuotiaiden Vattenfall-seuracup pyörähti Pohjois-Karjalan osalta käyntiin maanantaina Joensuun keskuskentällä käydyllä ensimmäisellä karsintakisalla, josta seurat keräsivät pohjapisteitä lopullisiin kahden kilpailun yhteispisteisiin.

Pyhäselän Urheilijat on hallinnut kisaa sen alusta lähtien ja on menestynyt erinomaisesti myös valtakunnallisissa, vuodesta 1998 alkaen järjestetyissä loppukoitoksissa. Tällä kertaa karsintakisan voitto oli tiukalla, sillä eroa Joensuun Katajaan tuli lopulta vain 60 pistettä. Muille neljälle seuralle jäivät vain rippeet, sillä 36 lajista PyU:lle herui 18, Katajalle 13, LU:lle 2 sekä PoU:lle, ToU:lle ja KitU:lle 1 lajivoittoa.

Kataja oli saanut edustajan kaikkiin 36 lajiin. PyU:lta puuttui edustaja 17-vuotiaiden miesten seiväshypystä. Muut seurat olivat Lieksaa lukuun ottamatta hyvin vajailla joukkueilla mukana.

Seurat on jaettu syyskuun 12. päivänä käytävissä valtakunnallisissa 16 joukkueen finaaleissa neljään eri sarjaan kuntakoon mukaan. Huolimatta kuntaliitoksesta PyU saa edelleen kilpailla vanhassa 5000 – 10 000 asukkaan kuntien Mega-sarjassa, jossa maanantaiset pisteet yltänevät 1. osakisan jälkeen kärkipaikoille. Myös Kataja tavoittelee tänä vuonna vahvasti pääsyä Tera- eli yli 25 000 asukkaan kuntien sarjan finaaliin.

Kilpailujen kovimmasta tuloksesta vastasi Tohmajärven Urheilijoiden 17-vuotias seiväsmies Joonas Mononen, joka taivutti oman, Suomen tilaston nelospaikalle yltävän ennätyksensä 430.

Alexei ja Ville hyvässä vauhdissa

Finlandia Junior Games –kisoissakin viime viikonloppuna hyvin menestynyt Sanna Jaatinen, 14, Katajasta juoksi 80 m:n aitojen voittoon ennätyksellään 12,66 ja kovaa pinkoi myös 15-vuotiaiden 100 m:n aitojen kaksikko Antti Koskinen-Alexei Kärkkäinen ajoin 14,98 ja 15,01. PyU:n Ville Sorsa, 15, pyyhälsi tasokkaan 300 metrin sileän voittoon ajalla 39,85.

Ajoittain tihkusateisessa säässä käydyssä kisassa oli mukana noin 120 urheilijaa, joiden seuraavana tärkeänä koitoksena on ensi maanantaina Lieksassa järjestettävät pm-viestit. Lieksassa juostaan 9-15-vuotiaiden lisäksi myös ylemmät sarjat samalla kertaa.

Eero Könönen