Alexei Kärkkäinen ponnisti korkeutta 185

Tohmajärven Urheilijoiden Oona Sormunen vastasi parhaasta tuloksesta lauantaina Outokummun Matovaaran kentällä pidetyissä Outokummun Partion 100-vuotisjuhlakisoissa heittämällä keihästä tutuille lukemilleen 54.17.

Myös miesten keihäässä saavutettiin kelpo tulos, kun Lapinlahden Vedon Sampo Lehtola kiskaisi lukemat 75.15.

Seppo Rädyn valmennuksessa urheileva Sormunen oli kohtuullisen tyytyväinen alkukesän suorituksiinsa, vaikka oma ennätys 57.50 ei ole vielä kohentunut. Tällä kaudella 57.06 heittänyt Sormunen on Suomen tilaston kakkosena Sanni Utriaisen jälkeen:

– Eurooppa Cupin paikan menettäminen ei isommalti harmita, mutta se harmittaa, kun hävisin karsintakisassa Sannille, kertoi Sormunen, joka valitteli olkapään jäykkyyttä ja koukkukädellä lähteviä heittojaan.

Alkukauden yli 57-metrinen lupailee Sormusen mukaan tulosparannuksia, ehkä jopa 60-metristä syksyyn mennessä.

80 metrin haamurajaa metsästävä Sampo Lehtola ei ollut tyytyväinen heittoihinsa ja totesi miehen olleen liian pehmeä pitkiin heittoihin.

Myös Vesannon Urheilijoiden Heiko Gross ylitti 70 metrin rajan, mutta Outokummun oma poika, aikanaan nuorten suomenmestaruuksiakin voittanut Pasi Turunen ei saanut heittoihinsa puhtia vaan jäi vaatimattomiin yli 63 metrin lukuihin.

Alexei ponnisti 185, Aatukin SM-kisoihin

9-15-vuotiaiden poikien parhaana urheilijana palkittiin Pyhäselän Urheilijoiden 15-vuotias Alexei Kärkkäinen, joka sivusi omaa korkeusennätystään hyppäämällä tuloksen 185. Ulkokautensa avannut Alexei teki hyviä yrityksiä myös 188:sta.

Viime vuonna 14-vuotiaiden suomenmestaruuden voittanut Kärkkäinen tavoittelee Eero Bromanin jo 33 vuoden ikäisen pe:n 197 rikkomista.

PyU:n 14-vuotias Aatu Mäkelä hyppäsi 3-loikkaa ja liittyi seuran SM-kisoihin yltävien joukkoon. Tulos 10.71 ylitti SM-rajan yhdellä sentillä.

Ulkopuolella kilpailun juostun naisten 100-metrisen voitti Joensuun Katajan Noora Hämäläinen, jonka aika lievään vastatuuleen oli 12,10:

– Juoksuherkkyys ei ole vielä löytynyt, mutta nyt kun olen lopettanut päivätyön, pitäisi juoksunkin pikkuhiljaa alkaa kulkea, tuumaili Hämäläinen, jonka suurena tavoitteena on päästä vuoden 2012 Helsingin EM-kisoihin pikaviestijoukkueeseen mukaan.

Outokummun Partio juhlistaa 100-vuotista taivaltaan järjestämällä eri lajien kilpailuja pitkin vuotta. Luvassa on myös seuran historiikki, johon yleisurheiluosuuden on kirjoittanut pitkän linjan yleisurheilumies Heikki Salmela.

Eero Könönen