Kaille odetettu mestaruus, Markukselle huima ennätysparannus

KAI RÄSÄNEN PYÖRÄHTELI ODOTETTUUN VOITTOON

Pyhäselän Urheilijoiden moukarinheittäjät esiintyivät lupaavasti Kaustisilla pidetyissä moukarinheiton SM-talvimestaruuskisoissa lauantaina.

Kai Räsänen, 20, voitti odotetusti 22-vuotiaiden mestaruuden omaa viime kesän ennätystään hipovalla tuloksella 65.12. Hän olisi sijoittunut miestenkin sarjassa kolmanneksi. Kain sarja oli huipputasainen, sillä kaikki heitot kantoivat yli 64 metriä. Tasaisuus lupaa selvää tulosparannusta ensi kesänä.

Miesten voittoon pyörähteli Kangasalan Juha Kauppinen tuloksella 69.21. Viime kesänä Kauppinen heitti yli 72 metriä ja oli Suomen tilaston nelosena.

Markus Kokkonen lähes Suomen kärkitahdissa

Ilahduttavin PyU:n ennätysparantaja oli 16-vuotias Markus Kokkonen, joka sijoittui 17-vuotiaiden kisan neljänneksi tuloksella 62.95 yli kahdeksan metriä viime kesän 5 kilon moukarin tulostaan parantaneena.

Kokkonen hävisi voittoon heittäneelle Noormarkun Waltteri Lahtiselle vain kolmisen metriä, kun viime kesänä kevyemmän välineen ero Lahtiseen oli peräti 12 metriä. Huomattakoon, että viime kesänä Markuksen 15-vuotiaiden sarjan pronssia voittanut ja Markuksen niukasti kukistanut Jani Pihkanen hävisi nyt PyU:n pojalle painavammalla välineellä 13 metriä ja joutui tyytymään jumbosijaan.

PyU:n kolmas kisaheittäjä oli 14-vuotias Krista Varis, joka sijoittui tasokkaan sarjan neljänneksi myös omalla ennätyksellään 37.74. Joensuun Katajan Tiia Kokko sijoittui 17-vuotiaiden kisan 13:nneksi (39.47) puolisen metriä omaa ennätystään kohentaneena.

Päivän pisimmän kaaren pyörähteli 19-vuotiaiden kisan voittanut Noormarkun Ilmari Lahtinen tuloksella 71.88. Naisten paras oli odotetusti Soinin Sisun Merja Korpela lukemin 64.37, mutta Lena Solvin antoi hyvän vastuksen hävittyään Korpelalle vain puolisen metriä.

Jo kertaalleen pakkasen takia helmikuun lopulta siirretty kisa saatiin nyt viedä läpi aurinkoisessa nollakelissä.

Eero Könönen

Ks. myös TULOSPÖRSSI

————