PyU:n Vattenfall-joukkue majoittui Kvarnuddeniin

Noormarkku suosikkina, PyU taistelee jälleen kärkisijoista

Pyhäselän Urheilijoiden 11-17-vuotiaiden Vattenfall-seuracupjoukkue saapui perjantaina (27.8.) klo 21.10 Pernajassa sijaitsevaan Kvarnuddenin matkustajakotiin noin seitsemän tunnin matkustamisen jälkeen. Mukana E.Karhun linja-autossa on kaikkiaan 47 henkeä ja autokuski.

Kaikkiaan urheilijoita on mukana 33, joista 30 kilpailee yksilölajeissa ja kolme on mukana vain viestijoukkueessa.

Starttasimme Reijolan St1:ltä klo 14. Heti alkumatkasta oli ongelmia, sillä Niittylahden kohdalla linja-autostamme tulivat jäähdytysnesteet ulos. Pääsimme kuitenkin vettä lisäämällä onnellisesti Kiteen Tolosenmäkeen, jossa reilun puolen tunnin odottelun jälkeen saimme vaihtoauton. Matkaa pääsimme jatkamaan noin klo 16.

Pysähdyimme tunnin ruokatauolle klo 19.10 Korian ABC-huoltoasemalle, josta jatkoimme matkaa n. klo 20.10.

Matkan aikana äänestettiin joukkueelle kapteenit. Eniten pojista sai ääniä Niko Tahvanainen (23) ja tytöistä Juulia Hirvonen (21). Hyvin keräsivät ääniä myös Jere Sivonen (7) ja Inka Karhapää (13). Kapteeneiksi tulivat siis Niko ja Juulia.

Inka Pippuri vetää lauantaina aamuverryttelyn klo 6.45. Sitten on vuorossa aamupala ja lähtö klo 8.00 kohti Loviisan keskustan urheilukenttää, jossa ensimmäinen laji, T15-sarjan seiväshyppy (Hilla Miettinen edustajanamme) alkaa jo klo 9.30. Päivän viimeinen laji, 16 x 60 m:n sukkulaviesti alkaa klo 14.40 ja sitten onkin aika katsoa, mikä joukkue on tämän vuoden Mega-sarjan mestari.

Ennakkosuosikkina lähtee taistoon Noormarkun Nopsa. PyU:lla oli toiseksi kovimmat pohjapisteet perässään Sjundeå IF ja Saarijärven Pullistus. Kaikki seurat lähtevät kuitenkin puhtaalta pöydältä, sillä alkukarsintojen pisteet on pyyhkäisty pois. Kaikkiaan Loviisan kisaan osallistuu 16 seuraa.

Vattenfall-kisan jälkeen suuntaamme Helsingin olympiastadionille seuraamaan Suomi-Ruotsi-maaottelun toista kilpailupäivää. Avauspäivän jälkeen Suomi johtaa miesten maaottelua yhdeksällä pisteellä. Naiset puolestaan ovat tappiolla omassa koitoksessaan 19 pisteellä.

Mikael Agricolan kotipaikkakunnalla Pernajassa on juuri nyt lämmintä 13 astetta. Huomiseksi luvataan sadetta ja +15 astetta.

Eero Könönen