Alexei Kärkkäinen ponnisti SM-kultaa

Alexei Kärkkäinen ponnisti SM-kultaa

Pyhäselän Urheilijoiden Alexei Kärkkäinen kesti ennakkosuosikin paineet ja hyppäsi selvään korkeusvoittoon Helsingin Eläintarhan kentällä jatkuneissa 14-15-vuotiaiden SM-yleisurheilukisoissa lauantaina.

Kärkkäisen voittotulos 184 jäi vain sentin hänen tänä kesänä hyppäämästään pe-tuloksesta. Kakkoseksi ponkaissut Karhulan Janne Hanski hävisi kuusi senttiä:

-Lähdin hakemaan hyvää sijoitusta, sillä olin tilastoissa 10 senttiä muita edellä, kertoi Kärkkäinen, jonka yritykset 188:sta olivat hilkulla onnistua.

Pohjois-Karjalan toisen henkilökohtaisen mitalin toi lauantaina Joensuun Katajan Kari Paakkunainen, joka juoksi 100 m:n aidoissa ennätyksensä 14,09 ja venyi SM-hopealle. Myös alkuerissä (14,20) hän oli ollut toiseksi nopein.

15-vuotiaiden poikien kuulassa Pyhäselän Markus Kokkonen sijoittui viidenneksi omalla ennätyksellään 15.22. Pronssi jäi 47 sentin päähän. Joukkuekisassa PyU:n kaksikko Kokkonen-Sami Harinen ylsi pronssille.

14-vuotiaiden tyttöjen pituushypyssä Katajan kaksikko Niina Kettunen (484) – Iida Kokko (478) oli joukkuekisan viides. Kymmenen parhaan joukkoon henkilökohtaisessa kisassa ylsi Polvijärven Vauhdin Tatu Toivanen, joka pinni 15-vuotiaiden 800 metrin kahdeksanneksi ajalla 2.12,52.

Eero Könönen