Meri ja Tuuli keihäshopealle, Markus neljäs

MERI JA TUULI KEIHÄÄN JOUKKUEHOPEALLE

PyU:n keihästytöt Meri ja Tuuli Kettunen avasivat Pohjois-Karjalan mitalitilin heittämällä 15-vuotiaiden keihään joukkuehopealle Helsingin Eläintarhan kentällä perjantaina alkaneissa 14-15-vuotiaiden SM-yleisurheilukisoissa.

Merin tulos oli 35.89 ja Tuulin 34.58. Meri jäi kesän parhaastaan yli neljä metriä ja joutui tyytymään henkilökohtaisessa kisassa 14. sijaan. PyU:n kakkosjoukkue Hilla Miettinen-Saara Pölönen oli joukkuekisan neljäs.

Pyhäselän Markus Kokkonen ylsi avauspäivän parhaaseen henkilökohtaiseen sijoitukseen heittämällä 15-vuotiaiden moukarin neljänneksi tuloksella 60.50. Pronssimitali jäi vain 85 sentin päähän. Hänen kesän parhaansa 62.61 olisi riittänyt reilusti pronssijaan.

Muista pohjoiskarjalaisista Katajan Kari Paakkunainen oli 15-vuotiaiden 200 metrin aitojen alkuerien 13:s ajalla 28,90 ja PyU:n Hilla Miettinen 15-vuotiaiden seipään 18:s lukemin 225. Saman tuloksen hyppäsi Lieksan Elli Heino ja oli sijalla 20.

14-vuotiaiden poikien moukarin ylivoimaiseksi mestariksi heitti vielä alkukaudella Lieksan Urheilijoita edustanut Daniel Ivanoff, joka pyörähteli Espoon Tapioiden riveissä voittotuloksen 67.18.

Eero Könönen