PyU vahvana Vattenfallissa

PyU:n epäviralliset kärkipisteet 12 731

Pyhäselän Urheilijat jatkoi vahvaa esitystään Vattenfall-seuracupin 2. osakilpailussa, joka käytiin helteisellä Matovaaran kentällä Outokummussa maanantaina.

Seura keräsi epäviralliset yhteispisteet 12 731, joilla se jätti Katajan (12 189) reilun 500 pisteen päähän. Pisteitä tarkistellaan vielä, koska tuloksissa ei ollut kaikkia lajeja mukana.

Samalla varmistui PyU:n pääsy jo 13. kerran peräkkäin valtakunnalliseen loppukilpailuun, joka käydään tänä vuonna Loviisassa. PyU kilpailee edelleen 5000 – 10 000 asukkaan kuntien sarjassa huolimatta kuntaliitoksesta.

PyU otti kaikkiaan 11 lajivoittoa ja runsaasti muita sijoituksia kolmen parhaan joukkoon. Kovimmat yksittäisen lajin pisteet tulivat 15-vuotiaaan Markus Kokkosen yli 15 metrin kuulapukkauksesta.

Vahvin ikäluokka PyU:lla oli 13-vuotiaat pojat, sillä Patrik Torn voitti 60 m, Aatu Mäkelä korkeushypyn piirin kärkituloksella 152 ja Jere Sivonen oli paras kuulassa. Lisäksi Patrik, Aatu ja Jere Roope Pippurilla vahvistettuna oli ykkönen 4 x 100 m:n viestissä.

Myös 15-vuotiaat tytöt oli erittäin kovia, sillä Hilla Miettinen oli seipään ykkönen, Tuuli Kettunen kuulan paras ja vasta 13-vuotias Jasmin Tukiainen 2000 metrin kärkityttö 14-vuotiaiden SM-kisarajan alituksella. Juoksuradoille palannut Johanna Eronen viiletti 100 metriä kovaan aikaan 13,65 ja oli kakkosena.

17-vuotiaiden sarjassa Jussi Karkkulainen (14) voitti 1500 m, ensimmäisen kisansa tänä kesänä hypännyt Heikki Pölönen oli 3-loikan kakkonen hyvällä tuloksella 12.14 ja aiturimestari Niko Tahvanainen oli kiekon kakkonen.

17-vuotiaiden tyttöjen puolella Maiju Luoto oli 1500 metrin kakkonen, Inka Karhapää ja Juulia Hirvonen 3-loikan sijoilla kaksi ja kolme hieman alle 10 metrin hypyillä ja Meri Kettunen oli kiekon kolmas.

15-vuotiaiden poikien sarjassa Aleksi Romppanen oli seipään kolmas, samoin Alexei Kärkkäinen 2000 metrillä ja Sami Harinen ensimmäisessä 100 metrin kisassaan teki ajan 13,82.

13-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Krista Varis ja Heli Parviainen ottivat kaksoisvoiton kuulassa. Yllätysnimi Jenna Parviainen oli 60 metrin kakkonen ja Pihla Romppanen (12) kolmas. Janita Tukiainen ja Saara Pöllänen olivat 1000 metrin toinen ja kolmas.

11-vuotiaissa pojissakin tuli mitalisijoja. Veikka Palviainen voitti yllättäen pituushypyn tuloksella 370. Antti Tikka viiletti 60 metrin kolmoseksi, Tino Mäkelä heitti keihään kakkoseksi lähes 30 metrin heitolla. Vasta 9-vuotias Jesse Piiroinen heitti yli 28 metriä. Päälajissaan 1000 metrillä Jesse oli kakkosena.

Nuorimpien tyttöjen sarjassa Jutta Nuutinen oli 1000 metrin kolmas ja Jenni Nuutinen pituuden kolmas.

Kaikki viestijoukkueet olivat kolmen parhaan joukossa.

Eero Könönen

TULOKSET TULOSPÖRSSISTÄ TIISTAINA.