Ville Kamppuri rikkoi SM-rajan

VILLE KAMPPURI RIKKOI SM-RAJAN

Pohjois-Karjala sai uuden urheilijan Kalevan Kisoihin, kun Joensuun Katajan keihäsmies, PyU:n riveissä pitkään heittänyt Anssi Liimatta kiskaisi entisellä kotikentällään Hammaslahdessa uuden komean ennätyksensä 72.29, jolla miesten A-raja 71 metriä meni komeasti rikki.

Erilaisista pikkuvaivoista kärsinyt Liimatta, 24, on tänä kesänä vihdoin saanut harjoitella kutakuinkin terveenä, mikä on näkynyt heti tason kohentumisena. Hammaslahdessa toiseksi paras heitto kantoi 69.54 ja kolmaskin lähes 68 metriä.

Mukavassa 22-asteisessa säässä käydyissä kisoissa saavutettiin monta valtakunnan tilastoihin yltänytttä tulosta. Kiihtelysvaaran Urheilijoiden Henri Parviainen, 17, sinkautti ennätyslukemansa 65.51. Katajan Heli Liimatta, 18, lähenteli jälleen naisten A-luokkaa (45 m) kesän parhaallaan 43.42. Mukana oli myös pari vuoden tauon jälkeen Outokummun Mari Ingerttilä, 21, joka rikkoi heti 40 metrin rajan.

15-vuotiaissa nähtiin kolme SM-rajan ylitystä Pyhäselän Urheilijoiden omien heittäjien voimin: Ville Kamppuri (52.46), Meri Kettunen (40.13) ja Tuuli Kettunen (36.00). Ville on saanut tekniikkansa kuntoon ja kiskaisi kolme heittoaan yli 50 metrin. Samoin Meri Kettunen heitti ensimmäisen kerran yli 40 metrin.

Miesten keihäässä Liimatan jälkeen Pielaveden Sami Tossavainen (67.63) ja Katajan Mikko Anttonen, 47, vuosikausiin parhaan tuloksensa 65.94.

Eero Könönen