PyU voitti Vattenfall-kisan, Alexeille huikea korkeus-pe

PyU Vattenfall-kisan voittoon Joensuussa

Joensuulaisseurat Pyhäselän Urheilijat ja Joensuun Kataja kävivät tiukan kamppailun 11-17-vuotiaiden Vattenfall-seuracupin Pohjois-Karjalan 1. osakilpailun voitosta maanantai-iltana Joensuun keskuskentällä.

PyU käänsi lopulta kisan nimiinsä kovempien 17-vuotiaiden urheilijoidensa ansiosta 556 pisteen erolla ennen Katajaa. Lieksan Urheilijat sijoittui kolmanneksi pistein 7486. Sekä PyU että Kataja jäivät vain yhdessä lajissa ilman pisteitä.

Yhteispisteet 13 475 nostivat PyU:n ns. Mega-sarjan kärkeen koko Suomessa. Käymättä on vielä puolenkymmentä piirikisaa eri puolilla Suomea. Kuntaliitoksesta huolimatta PyU saa edelleen kilpailla entisessä sarjassaan eli 5000 – 10 000 asukkaan kunnissa toimivien seurojen sarjassa.

Kataja paransi hienosti viimevuotisia avauskisan pisteitään ja on tänä vuonna lähellä finaalipaikkaa suurten kuntien (yli 25 000 asukkaan kuntien seurat) sarjassa eli ns. Tera-sarjassa.

Alexei sivusi pe-tulosta

Pyhäselän Urheilijoiden 14-vuotias Alexei Kärkkäinen ponkaisi huikeat korkeuslukemat 185, joilla sivusi lähes lyömättömänä pidettyä Katajan Eero Bromanin 33 vuotta vanhaa ikäluokan pe-tulosta. Suomen kärkeen hän siirtyi 10 sentin erolla.

Korkeushypyssä saavutettiin toinenkin huipputulos, kun Katajan Marianne Pykäläinen, 16, ponnisti kolmen sentin päähän Kalevan Kisa –rajasta ja omasta ennätyksestään lukemin 165.

PyU:n ja Lieksan Urheilijoiden 16-vuotiaat Niko Tahvanainen ja Joona Åke kävivät tasokkaan kamppailun 17-vuotiaiden 300 metrin voitosta. Ajat 37,07 ja 37,26 ovat parhaita pohjoiskarjalaistuloksia pitkiin aikoihin.

Vattenfall-illan hyvästä tasosta osoituksena oli kuusi SM-kisarajan ylittävää tulosta 14-15-vuotiaiden ikäluokissa. Kärkkäisen lisäksi rajan rikkoivat PyU:n Markus Kokkonen (kuula) ja Meri ja Tuuli Kettunen (keihäs) sekä Katajan Kari Paakkunainen (100 m:n aidat) ja Niina Kettunen (3-loikka).

Nuoremmissa ikäluokissa Katajan Mitro Vauhkonen aitoi vastatuuleen uuden 11-vuotiaiden 60 metrin pe-tuloksen 10,88.

Eero Könönen