Meri ja Tuuli Kettunen keihäskunnossa

Meri ja Tuuli Kettunen kaksoisvoittoon Kiteellä

Tohmajärven Urheilijoiden Oona Sormunen vastasi parhaasta tuloksesta Itä-Suomen keihäscupin toisessa osakilpailussa ja samalla päätöskilpailussa lauantaina sateisella Hutsin kentällä Kiteellä. Keihäs kaarsi jo kolmannen kerran tänä kesänä yli 56 metrin.

ToU:n naisen seuraava kilpailu on Norjassa, sillä 21-vuotias Sormunen valitaan Suomen keihäsedustajaksi ensi viikonvaihteessa Bergenissä pidettäviin joukkueiden EM-kisoihin.

Seppo Rädyn valmentama Sormunen uhkuu kovaa heittokuntoa, mutta keihäs ei ole vielä lähtenyt toivottuun asentoon ja vauhdinotossa on ollut pieniä ongelmia. Alkukauden kilpailuihin ei ole myöskään saatu toivottua sytykettä, sillä kovat vastustajat ovat puuttuneet.

Vahva taustavaikuttaja, isä Juhani Sormunen lupaili tuloksen kohenevan vielä reippaasti.

-60 metriä saattaa ylittyä jo seuraavassa kilpailussa, jos kaikki loksahtaa kohdalleen.

Miesten kilpailusta odotettiin jopa uusia 80 metrin ylittäjiä, sillä kisaan osallistuivat viime vuonna 80 metrin rajaa hätyytellyt Katajan Lassi Etelätalo, 22, ja Lapinlahden Vedon vuotta nuorempi Sampo Lehtola.

Lehtola kiskaisi voittoon hieman yli 75 metrin kaarella ennen Katajan Mikko Löppöstä (73.42) ja Lassi Etelätaloa, joka joutui tyytymään hänelle vaatimattomiin alle 73 metrin lukemiin.

19-vuotiaiden voittoon heitti Kerimäen Urheilijoiden Joel Karjalainen, joka rikkoi 19-sarjan MM-kisojen järjestäjien kisarajan yli 67 metrin kiskaisullaan. Suomen asettamaan kisarajaan 70 metriä jäi matkaa vielä vajaat kolme metriä.

PyU:n heittäjistä olivat kovassa vedossa kaksostytöt Meri ja Tuuli Kettunen, jotka ottivat kaksoisvoiton 15-vuotiaiden sarjassa. Meri heitti ennätyksensä tuntumaan 39.88 ja Tuuli kiskaisi oman ennätyksensä 36.77.

Kisojen pääpaino oli ylemmissä sarjoissa. Valmentajia ihmetytti heittäjien vähyys nuoremmissa sarjoissa. 11-13-vuotiaiden ikäluokkiin osallistui yhteensä vain kuusi nuorta lupausta.

Eero Könönen