PyU:lle mitalisadetta pm-huipentumasta

Jesse ja Patrik kultarohmuina Areenassa

Joensuulaisseurat Pyhäselän Urheilijat ja Joensuun Kataja keräsivät hurjan määrän mitaleja viikonvaihteessa Joensuun Areenassa pidetyissä 9-15-vuotiaiden pm-hallikisoissa. Mitalien määrässä Kataja oli kolmella (76-73) PyU:ta parempi, mutta yhteispisteissä PyU oli jälleen ykkönen pistein 386-352,5.

Päätöspäivänä sunnuntaina PyU rohmusi peräti 42 mitalia, joista kultaisia oli 16. Kaikkiaan PyU:sta osallistui 63 urheilijaa 9-15-vuotiaiden lajeihin.

15-vuotiaiden sarjassa Markus Kokkonen pukkasi komean kuulaennätyksensä 14.24 ja nousi ikäluokan Suomen tilaston neloseksi. Samassa sarjassa Aleksi Romppanen voitti seiväshypyn tuloksella 210.

13-vuotiaissa Patrik Torn jatkoi vahvoja otteitaan voittamalla sekä 3-loikan (10.01) että pituushypyn (441). Jere Sivonen voitti 60 m:n aidat ajalla 11,33.

9-vuotiaiden poikien sarjassa Jesse Piiroinen voitti kaksi lajia (3-loikka ja 200 m). Kun avauspäivänä hän oli voittanut kolme lajia, tuli ensimmäisissä pm-kisoissaan kilpailleesta lupauksesta kisojen viitosmestari. 9-vuotiaiden mestaruuden otti myös Leevi Nupponen, joka oli 60 m:n aitojen paras.

15-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Hilla Miettinen pukkasi kuulaennätyksensä 9.91 ja Tuuli sekä Meri Kettunen varmistivat PyU:n kolmoisvoiton. Hilla oli myös seiväshypyn paras tuloksella 240. Tuuli voitti pituushypyn tuloksella 425.

Heli tilastokolmoseksi

Riina Jaatinen oli 14-vuotiaiden kuulan paras tuloksella 8.89 ja kuulavoittoon pukkasi myös 13-vuotias Krista Varis huipputuloksella 10.10, joka yltää Suomen tilaston kahdeksannelle sijalle. Samoin kuulan paras oli Heli Parviainen samoin valtakunnan tilastoissa peräti kolmanneksi yltävällä tuloksella 9.70.

10-vuotiaiden tyttöjen sarjassa saatiin kaksi mestaria. Kati Nuutinen aitoi 60 m:n voittoon ja uusi nimi, Kiteellä asuva Jonna Valo oli paras 3-loikassa.

Nuorimpien tyttöjen sarjassa ei tullut voittoja, mutta useita lupaavia esityksiä. Minja Sistonen aitoi 60 m:n kakkoseksi, Kiia Miettinen oli 200 metrin kolmas ja tänä vuonna vasta 7 vuotta täyttävä Netta-Noora Lappalainen viides. Edellisenä päivänä samoin 7-sarjalainen Karla Könönen oli 1000 m:n kolmas kovalla ajalla 4.37,65.

Mitaliurheilijoita olivat päätöspäivänä lisäksi Alexei Kärkkäinen (pituus), Roope Pippuri (60 m aj), Aatu Mäkelä (pituus), Tuomas Taren (kuula), Veikka Palviainen (200 m), Johan Hayrabedian (60 m aj), Jarkko Levä (60 m aj ja 3-loikka), Kaisa Kuusela (60 m aj), Sanni Puustinen (60 m aj), Johanna Näykki (60 m aj ja pituus), Jutta Nuutinen (60 m aj ja 200 m).

Paljon muitakin hienoja suorituksia nähtiin. Niistä voit lukea tulospörssistä, josta löytyvät kaikki viikonlopun kisatulokset.

Eero Könönen