Kai Räsänen vuoden urheilija, Maija jatkaa puheenjohtajana

19-vuotiaiden EM-kisoissa mukana ollut ja SM-kultaa pyörähdellyt Kai Räsänen valittiin toisen kerran peräkkäin Pyhäselän Urheilijoiden vuoden urheilijaksi ja vuoden nuorisourheilijaksi valittua 15-vuotiaiden aitojen suomenmestaria Niko Tahvanaista valmentava Anssi Turunen on seuran vuoden valmentaja.

Opettaja Maija Törmänen jatkaa menestyvän seuran puheenjohtajana myös vuonna 2010 jo kuudetta vuotta peräkkäin. Johtokunnan jäsenten määrä pieneni yhdellä, kun Hannu Liimatta ja Arvo Kauhanen jäivät pois ja tilalle valittiin vain yksi uusi jäsen, Eila Räsänen.

Muina johtokunnan jäseninä jatkavat puheenjohtajan lisäksi Leila Makkonen, Eeva Mustonen, Päivi Varis, Kari Kalajoki, Samuli Kolu ja Ari Lyytikäinen.

Syyskokouksessa palkittiin myös vuoden veteraaniurheilija, 70-vuotiaiden yhdistetyn MM-pronssimies Teuvo Koljonen, josta Saksan televisio on tekemässä ohjelmaa tammikuussa. Uurastajan palkinto meni yli 20 vuotta naisliikuntajaostossa puurtaneelle Aino Kareiselle ja vuoden joukkueena palkittiin SM-kisojen viidenneksi ja Power Cupin kakkoseksi sijoittunut C-tyttöjen lentopallojoukkue.

LC-Reijola palkitsi stipendillä Beach Volleyn C-tyttöjen SM-hopeaa voittaneet Emilia Sieviläisen ja Emilia Joensalon.

Arto Rinta-aho Kain valmentajaksi

Vuoden urheilijaksi nimetyn Kai Räsäsen valmentaja on vaihtunut. SUL:n moukarin päävalmentaja Arto Rinta-aho on ottanut nuoren lupauksen suojiinsa ja ensi kaudella lähdetään tavoittelemaan jo 70 metrin ylitystä miesten 7,2 kilon välineellä.

Seura muisti myös keväällä 60 vuotta täyttänyttä seura-aktiivia, valmentajaa ja entistä urheilijaa Seppo Räsästä, joka ohjaa edelleen aktiivisesti juniorilupauksia ja myös omaa Kai-poikaansa.

Eeva Mustosen luotsaamalla, pian 50 vuotta toimineella Lemmenlavalla järjestetään kesällä 2010 kaikkiaan 13 tanssit:

-Lavatoimintaa pyöritetään niin kauan kuin pysymme plussan puolella. Keväällä järjestetään taas talkoot, jotta lava saadaan kesäksi siistiin tanssikuntoon, Eeva kertoi.

Selvästi suurimman budjetin pyöräyttänyt yleisurheilujaosto laskee toimintansa paljolti ensi vuoden Kunniakierroksen varaan. Seitsemänä vuonna kunniakierrokseen osallistunutta jättikerääjä Kyösti Kakkosta yritetään saada parin vuoden tauon jälkeen mukaan kartuttamaan toimintavaroja.

Seuran kokonaisbudjetti vuodelle 2010 on 162 000 euroa. Jaostoista yleisurheilun (50 000 euroa) jälkeen toiseksi suurin on pirteätä ja tuloksekasta toimintaa pyörittävä salibandy (23 000).

Eero Könönen