Neljä mestaruutta 9-15-vuotiaiden pm-maastoista

PyU:lle neljä voittoa 9-15-vuotiaiden pm-maastoissa

PyU oli selvästi paras seura sunnuntaina Valtimolla käydyissä 9-15-vuotiaiden pm-maastoissa. Mukana oli kaikkiaan 45 juoksijaa, joista PyU:n edustajia neljän poisjäännin jälkeen yhteensä 14. PyU keräsi kaikkiaan 10 henkilökohtaista mitalia ja yhden joukkuekullan.

Erittäin sateinen sää haittasi pahasti kilpailuja, jotka alkoivat Lokkiharjun luonnonkauniissa järvimaisemissa puoliltapäivin.

PyU:n ensimmäisen mestaruuden juoksi 10-vuotias Saku Alastalo. Samassa 1 kilometrin startissa juoksivat myös 9-vuotiaiden sarjalaiset. Heistä Peppi Ahponen oli kakkosena ja vasta 6-vuotias Karla Könönen pronssilla. 10-vuotiaiden poikien viidennen sijan juoksi Klaus Kokkonen.

11-12-vuotiaiden 2 kilometrin kisasta heltisi mitaleja roppakaupalla. 11-vuotiaiden mestariksi juoksi Eveliina Pyykkö, joka nousi hienosti toisella kilometrin kierroksella ja olisi voittanut myös kaikki 12-vuotiaaat tytöt. 11-vuotiaiden pronssille pääsi Carette Korhonen.

12-vuotiaiden paras oli Saara Pöllänen. PyU:n hyvää menestystä täydensivät Janna Judin (5.), Helianna Röpelinen (6.) ja Elina Parjanen (7.). PyU voitti myös joukkuekisan Saaran, Jannan ja Heliannan voimin.

11-vuotiaiden poikien ykköseksi sinnitteli Mikael Jolkkonen ja kaksoisvoiton varmisti Juuso Alastalo.

13-vuotiaiden poikien 2,5 km:n voitto meni Kiihtelysvaaran Urheilijoiden Tuukka Mäkelälle. Hyvässä tuntumassa olivat PyU:n Jussi Karkkulainen (2.) ja Alexei Kärkkäinen (3.).

Hyvästä menestyksestä huolimatta PyU:lta puuttui monta ennakolta kärkipäähän veikkailtua juoksijaa. Poissa olivat mm. Maiju Luoto (T14), Ville Sorsa (P13), Janita ja Jasmin Tukiainen (T12) ja Aatu (P12) ja Tino Mäkelä (P10), Jutta Nuutinen (T9) sekä Jere Sivonen (P12).

KS. TULOSPÖRSSI

Eero Könönen