Pyhäselän koulut vahvoja Joensuun koululaiskisoissa

Yli puolet lajeista Pyhäselän koulujen tai PyU:n urheilijoiden nimiin

Entisen Pyhäselän kunnan koulut olivat vahvoja Joensuun koulujen yleisurheilukisoissa torstaina Joensuun keskuskentällä. Kisat saatiin viedä läpi selkenevässä ja lämpimässä (+18) säässä. Osallistujia oli muutamissa 10- ja 12-vuotiaiden lajeissa lähes 50.

32 lajista peräti 16 eli puolet meni Pyhäselän koulujen nimiin. Lisäksi kolmessa lajissa voittajaksi ylsi Pyhäselän Urheilijoiden Pyhäselän alueen ulkopuolella kanta-Joensuun tai Enon alueella asuva edustaja.

Lajivoittajia olivat 16-vuotiaissa Juulia Hirvonen (100 m), Niko Tahvanainen (100 m), Heikki Kulmala (keihäs) ja Anni-Kreeta Tervala (kuula). 14-vuotiaissa voittoon ylsivät Emilia Suomalainen (korkeus), Markus Kokkonen (kuula), Hilla Miettinen (kuula) ja Enon koulua edustanut Ville Sorsa (pituus). 12-vuotiaissa ykkösiksi pääsivät Krista Varis (kuula), Eveliina Pyykkö (turbokeihäs), Helianna Röpelinen (800 m), Elisa Puustinen (korkeus) ja kanta-Joensuun kouluja edustanut Patrik Torn (turbokeihäs). 10-vuotiaissa kultaan pääsivät Tuukka Kurki (60 m ja pallonheitto), Saku Alastalo (800 m), Iida Nupponen (60 m) sekä Joanna Mustonen (pallonheitto).

Lisäksi Pyhäselän kouluille herui vielä useita himmeämpiä mitaleita.

TARKAT TULOKSET PERJANTAINA