Laura Karkkulainen alitti 11 minuuttia

Aleksi Stranden pukkasi kuula-pe:n

Joensuun Katajan Aleksi Stranden vastasi 17-19-vuotiaiden pm-yleisurheilukisojen toisen kilpailupäivän pe-tuloksesta pukkaamalla 19-vuotiaiden kuulassa lukemat 16.68. Hän paransi omissa nimissään ollutta entistä ennätystä 13 senttiä.

Polvijärvellä asuva Stranden on kilpaillut tähän kauteen asti aktiivisesti myös kiekonheitossa, mutta nyt laji on jäämässä:

-Kilpailen SM-kisoissa vain kuulassa, jossa on hyvät mahdollisuudet jopa mitaleille, koska kärkimies Juha-Matti Leivo ei todennäköisesti pysty kilpailemaan vammojen takia, kertoi Stranden, joka nousi Suomen tilaston viitoseksi ja jäi vain 75 senttiä kärkimies Leivosta ja 40 senttiä tilastokakkosena olevasta Tuomas Martinista.

Strandenit olivat muutenkin vauhdissa Kiihtelysvaarassa, sillä kaksi vuotta nuorempi velipoika Antoni Stranden voitti illan aikana 110 metrin aidat komealla 15 sekunnin alituksella 14,86 ja oli omaa luokkaansa myös 17-sarjan kuulantyönnössä tuloksella 16.32.

17-vuotiaiden naisten 3000 metrillä käytiin kansallisesti hyvätasoinen kilpailu. Sekä Tohmajärven Urheilijoiden Minna Ikonen että Pyhäselän Urheilijoiden Laura Karkkulainen alittivat selvästi 11 minuutin rajan ja nousivat kolkuttelemaan Suomen tilaston kärkipaikkoja.

19-vuotiaiden pituushyppyä hallitsi Katajan Ville-Pekka Kokko, joka ponnisti viimeisellään kohtuulukemat 635. Kilpailu oli miehen ensimmäinen pituuskisa tällä kaudella. Nuoremman ikäluokan tasaisen kilpailun ykkönen oli Katajan Juho-Matti Savolainen tuloksella 585 ennen Lieksan Urheilijoiden Sami Jaatista, joka jäi Savolaisesta vain kaksi senttiä.

17-vuotiaiden naisten kuulassa oli kahden kisapäivän suurin osanottajajoukko, 10 työntäjää. Tasaisen kisan ykköseksi pukkasi Juuan Urheilijoiden Tiina Repo, joka mittautti voittotulokseksi 11.83.

Eero Könönen