Marianne Pykäläinen Kalevan Kisoihin

PyU:n kasvatti Marianne Pykäläinen Kalevan Kisoihin

Pohjois-Karjalan Kalevan Kisa –rajan rikkoneiden urheilijoiden määrä nousi 33:een, kun Outokummun pm-yleisurheilukisoissa saatiin uusi urheilija kisamatkalle.

Vasta 15-vuotias Pyhäselän Urheilijoiden kasvatti, tällä kaudella Katajan riveihin siirtynyt liperiläinen Marianne Pykäläinen paransi viimevuotista korkeusennätystään viidellä sentillä ja ponkaisi komeasti Kalevan Kisoihin tuloksella 168.

Talvella hiihtoa Liperin Hiihtoseurassa harrastava Pykäläinen on tehnyt kelpo tuloksia myös kestävyysjuoksussa. Pohjois-Karjalassa on tätä nykyä erittäin kova 15-vuotiaiden tyttöjen korkeustaso, sillä viime vuoden 14-sarjan suomenmestari, Lieksan Urheilijoiden Jutta Heikkinen on ponkaissut saman tuloksen 168.

Katajan Leena Pakarisen 28 vuoden ikäinen ennätyslukema 172 jäi kuitenkin vielä rikkomatta.

Joonas Mononen ponnisti pe:n

Myös seiväshypyssä juhli nuori urheilija, sillä mestariksi taivutti Tohmajärven Urheilijoiden 15-vuotias Joonas Mononen tuloksella 400. Tulos on uusi ikäluokan piiriennätys ja yltää tällä hetkellä Suomen tilaston jaetulle kakkossijalle.

Edellisenä päivänä pikajuoksuja hallinneet Sami Vartiainen ja Noora Hämäläinen olivat vauhdissa myös keskiviikkona. A-rajan rikkoneet omat ennätykset 22,22 ja 24,86 jäävät kuitenkin tuulitulosten joukkoon.

Kiekosta kaksi A-luokkaa

Sekä miesten että naisten kiekossa saatiin odotetut mestarit. Miesten ykköseksi heitti jo viidennen kerran peräkkäin Katajan Teemu Olli, jonka paras kantoi yli 3,5 metriä yli A-rajan tulokseen 52.22:

-Taidan olla Suomen tilastossa yhdeksäntenä, joten finaalipaikkaa lähdetään tavoittelemaan Kalevan kisoista, kertoi Olli, joka sai mielestään yhden heiton onnistumaan kutakuinkin nappiin.

Nuorten EM-kisoihin Serbiaan valmistautuva Katajan Katri Hirvonen hallitsi naisten kilpailua, mutta ei saanut heittokaariaan aivan kohdalleen. Tällä kaudella 50 metriä ensi kertaa ylittänyt tohmajärveläinen on saanut viime vuonna vaivanneen selkänsä suurin piirtein kuntoon.

Aki Mustonen juoksi kaksoismestariksi

Tiistaina 1500 metriä voittanut Aki Mustonen oli omaa luokkaansa myös päätöspäivän 5000 metrillä. A-luokka 15.00 jäi hitaan alkuvauhdin vuoksi parin sekunnin päähän, vaikka päätöskilometri taittui hienosti n. 2.50:een.

Keihäsmestaruudet menivät samaan perheeseen, sillä miesten voittoon kiskaisi piirin kärkiheittäjien (Etelätalo ja Toivanen) poissa ollessa Anssi Liimatta tuloksella 67.42 ja naisten ykkönen oli 17-vuotias Heli Liimatta Kalevan Kisa –rajaa hipovalla tuloksella 43.94.
Kumpikin edusti vielä viime kaudella Pyhäselän Urheilijoita.

Pyhäselän Urheilijoiden mitalisteja olivat toisena päivänä Tommi Jalkanen (kiekko, 3.), Maiju Luoto (800 m, 1.), Laura Karkkulainen (800 m, 3.), Hanne Purmonen (kiekko, 2.), Juulia Hirvonen (200 m, 3.).

Eero Könönen