Kai ja Hilla vedossa Polvijärvellä

Neljäs Mikan moukarikisa keräsi tänä vuonna 31 eri ikäistä heittäjää lennättämään lekaa Polvijärven urheilukentälle. Samaan aikaan käytyyn PoU:n seiväskisaan osallistui 6 hyppääjää. Kilpailuissa syntyi useita upeita tuloksia. Pyhäselän Urheilijoiden 19-vuotias Kai Räsänen vastasi päivän kovimmasta tuloksesta heittämällä 6 kilon moukarilla 71,21. Kisa oli hänen lähiaikojen paras kisansa.

– Minulla on ollut viime viikkoina ongelmia tekniikan kanssa. Tässä kisassa tekniikassa tuli huomattava parannus. Serbiaan nuorten MM-kilpailuihin matkaava nuorukainen uskoo yli 75 metrin kaarin pienillä tekniikkakorjauksilla.

Myös miesten moukarissa nähtiin pitkiä kaaria. Kaavin Kaiun Antti Taskinen tavoitteli 57 metrin Kalevan Kisa -rajaa. Lievässä tihkusateessa heitetyssä kisassa syntyi kauden paras tulos 55,60. N19 -sarjassa järjestävän seuran Elisa Piipponen ylitti ensimmäistä kertaa tällä kaudella 40 metrin rajan. Tulos 40,27 jää vain kolme senttiä vuosi sitten samoissa kilpailuissa heitetystä ennätyksestä.

T11-moukarissa mukana oli Suomen tilastokärki Kiira Väänänen. Lämmittelyheitot lupailivat jopa ikäluokan Suomenennätystä. Tämä olisi kuitenkin vaatinut lähes 36 metrin kaaria. Märkä rinki vaikeuttivat ringissä pysymistä ja Varpaisjärven Vireen heittäjälupauksen oli tyytyminen rutiinitulokseen 32,07. Valtakunnallisesti kovia tuloksia heittävät myös muiden sarjojen voittajat LU:n Ida Pippola 50,82 (T15), JuJän Tomi Tuononen 52,22 (M17) ja PyU:n Markus Kokkonen 49,15 (P14).

Seiväskisassa syntyi kaksi a-luokan tulosta. T13-sarjassa Varkauden Kenttä-Veikkojen Susanna Seppänen hyppäsi 210 ja T15-sarjassa Pyhäselän Urheilijoiden 14-vuotias Hilla Miettinen 235.

Mika Reijonen