Viljo Toivanen lähenteli 80 metrin rajaa Hammaslahdessa

Viljo Toivanen lähenteli 80 metrin rajaa

Joensuun Katajan Viljo Toivanen uhkui kovaa heittokuntoa ja jopa 80 metrin ylitystä torstaina Hammaslahden kentällä pidetyssä Pyhäselän perinteisessä keihäskisassa.

Toivanen kiskaisi kesän parhaansa, ja voittotulos 78.41 nosti miehen Suomen tilaston kymmenennelle sijalle. Täysin tyytyväinen hän ei kuitenkaan ollut, sillä harjoituksissa on mennyt jo 80 metrin raja rikki.

Hammaslahdessa ylittyi tosin jo viime vuoden paras tulos, mutta toissavuotinen oma ennätys 82.02 jäi vielä saavuttamatta.

Kajaanin Kipinän Seppo Hirvosesta (kauden paras 78.64) odotettiin kovaa vastusta Toivaselle, mutta Hirvonen oli pitkän ajomatkan uuvuttamana vaisu ja jäi kauden heikoimpaan tulokseensa 71.75.

Karjalainen lähenteli EM-rajaa

Kerimäen Urheilijoiden Joel Karjalainen tavoitteli 19-vuotiaiden nuorten EM-rajaa, mutta jäi 66 metristä vajaat kaksi metriä.

– Kolmas paikka on vielä jaossa Joonas Verrosen ja Tuomas Laaksosen seuraksi, mutta aivan putkeen heitot eivät lähteneet, kertoi Jarmo Hirvosen valmennettava.

Kerimäen heittotallista saatiin toinenkin mainio noteeraus, kun Paavo Hirvonen kiskaisi 17-vuotiaiden Suomen tilaston kolmoseksi tuloksella 68.48.

Nuorempien ikäluokkien kiskaisuista mainittakoon Pyhäselän Urheililijoiden Meri Kettusen, 14, voittotulos 37.64 ja saman seuran Jere Sivosen, 12, lukemat 37.77.

PyU:n kisojen keihässarjoihin osallistui kaikkiaan 36 heittäjää ja illan kisoihin kaikkiaan 53 urheilijaa.

Eero Könönen