Kai, Niko ja Jere voittivat karnevaalikisoissa

KAI, NIKO JA JERE VOITTIVAT LAJINSA

Myöhään torstai-iltaan jatkuneet yleisurheilun lajikarnevaalikisat toivat useita kärkipään sijoituksia ja omia ennätyksiä pohjoiskarjalaisille junioreille. Perinteiset lajikarnevaalit ja niiden yhteydessä pidettävät karnevaalikisat käydään tänä vuonna torstaista sunnuntaihin yhtä aikaa kaikkiaan kahdeksalla paikkakunnalla.

Karnevaaliviikonloppu sisältää nuorten urheilijoiden monipuolista lajikoulutusta, vanhemmille ja valmentajille suunnattua aikuiskoulutusta sekä korkeatasoisia kilpailuja, joihin osallistuu valtaosa Suomen parhaimmistoa.

Kai ei ollut tyytyväinen

Pihtiputaan keihäskarnevaaleissa Katajan Lassi Etelätalo, 21, lähestyi jo 80 metrin rajaa ja oli kakkosena kovatasoisessa 22-vuotiaiden kisassa EM-rajan ylittävällä tuloksella 79.70. Mikko Kankaanpää rikkoi ensimmäisen kerran 80 metriä ja voitti katajalaisen noin puolella metrillä.

Katajan Alec Hellström oli 19-vuotiaiden kolmantena tuloksella 62.23 ja Heli Liimatta niukalla omalla ennätyksellään tasaisen 17-sarjan neljäs lukemin 43.94.

Pyhäselän Urheilijoiden Kai Räsänen, 19, oli samaten omaa luokkaansa moukarikarnevaaleilla Kaustisilla. Hän lennätti 6 kilon lekaa lukemiin 69.39, mutta jäi kolmisen metriä omasta ennätyksestään 72.36, jolla hän on ikäluokan maailmantilaston 12:s:

– EM-raja rikkoutui jälleen, mutta tulokseen en voi olla tyytyväinen. Miesten moukari lensi jo harjoituksissa 65 metriä, joten yli kilon kevyempi heittoväline pitäisi mennä reilusti yli 70 metriä, Räsänen tuumaili.

Moukarikarnevaalien ilonaiheita olivat myös Lieksan Urheilijoiden Ida Pippola, joka pyörähteli 15-vuotiaiden kakkoseksi komealla omalla ennätyksellään 52.74 ja PyU:n Markus Kokkonen, 14, joka samaten paransi reippaasti ennätystään lukemiin 48.28 ja oli viides.

Joensuun Katajan Katri Hirvonen, 19, sinkautti kiekon voittajaksi Kokemäen karnevaaleissa ja puhkaisi urallaan ensimmäisen kerran 50 metriä tuloksellaan 50.38. Samalla rikkoutui jälleen EM-kisaraja.
Katajaa nykyisin edustava, entinen KiiU:n mies Aki Kuusela oli 19-vuotiaiden kiekon kolmonen tuloksella 52.70. PyU:n Jere Sivonen kiskaisi 12-vuotiaiden voittoon tuloksella 39.74.

Maiju alitti SM-rajan

Jämsän kestävyysjuoksukarnevaaleilla Joensuun Katajan Teemu Ruippo, 19, kiri 800 metrin ennätykseensä 1.58,31 ja otti kakkossijan.

Saman seuran Jiri Karjalainen voitti 12-vuotiaiden 1000 metrin kisan selvästi yli kolmella sekunnilla ja teki oman ennätyksensä 3.05,55. PyU:n Maiju Luoto rikkoi 14-vuotiaiden SM-rajan ja sijoittui 800 metrin ennätyksellään 2.28,05 kolmanneksi.

Viitasaaren korkeuskarnevaalikisoissa Lieksan Urheilijoiden Jutta Heikkinen ponnisti 15-vuotiaissa tuloksen 168, jolla sijoittui kolmanneksi saman tuloksen hypänneen voittajan Sini Lällän kanssa. Lieksan Atso Vänskä oli 17-sarjan neljäs tuloksella 180.

Niko Tahvanainen vauhdissa Jämsänkoskella

Pyhäselän Urheilijoiden Niko Tahvanainen, 15, oli vauhdissa Jämsänkosken aitakarnevaaleilla. Hän paransi lähes kahdella sekunnilla 200 metrin aitojen ennätystään ja otti ylivoimaisen voiton Suomen kärkiajalla 26,69. Mainio vire jatkui 100 metrin aidoissa, josta heltisi kakkossija ajalla 13,94.

Myös Katajan Noora Hämäläinen onnistui mainiosti. Hän kohensi reippaasti 100 metrin aitojen ennätystään ja sijoittui naisten kisan neloseksi ajalla 14,38. Sekä Tahvanaista että Hämäläistä valmentaa 400 metrin aituri Anssi Turunen.

Eero Könönen