Saara Pölönen ja Tuuli Kettunen SM-rajan alle

Pyhäselän Urheilijoiden Saara Pölönen vastasi kovimmasta tuloksesta alittamalla lähes kahdella minuutilla 14-vuotiaiden tyttöjen SM-kisarajan Hammaslahden kentällä pidetyissä pm-ratakävelyissä sunnuntaina.

Pölösen aika 18.41,7 kauden ensimmäisessä kisassa ja puolikuntoisena käveltynä on lupaava. Myös samanikäinen seurakaveri Tuuli Kettunen alitti SM-rajan, joten PyU saa 14-sarjaan joukkueen elokuun puolivälissä Harjavallassa pidettäviin suomenmestaruuskilpailuihin.

Miesten 5000 metrin ykköseksi käveli totuttuun tapaan Joensuun Katajan Jari Vatanen hieman alle 27 minuutin ajalla. Kisaa johtanut Eero Könönen hylättiin koukkupolvisuudesta vajaan 3000 metrin kohdalla:

-Olen ehkä hieman viime vuotta paremmassa kunnossa. Tähtäin on heinäkuun lopulla Lahdessa pidettävät veteraanien MM-kisat, kertoi 52-vuotias Vatanen.

Muista sarjoista nousivat esille Pyhäselän Urheilijoiden Janette Ahposen ja Vilma Naumasen reilusti alle 19 minuutin ajat 17-vuotiaiden sarjassa. Samoin valtakunnan kärkivauhtia olivat Mäkelän veljesten Aatun ja Tinon suoritukset poikien sarjoissa.

Suurin osa Pohjois-Karjalan kärkikävelijöistä loisti poissaolollaan. Katajan Saara Mondillo (19) ja Kiteen Elisa Neuvonen (18) olivat kisapaikalla, mutta kumpikin jätti kisan väliin jalkavaivojen takia. Samoin PyU:n omat kovat naiskävelijät Jaana Eskelinen ja Jutta Jolkkonen eivät startanneet. SM-hallineloseksi kävellyt Jolkkonen avaa kisakauden Joensuun kansainvälisissä tiekävelyissä 21. kesäkuuta.

Eero Könönen