Kävelijät vauhdissa Areenassa

KÄVELIJÄT VAUHDISSA AREENASSA

PyU saavutti viisi mestaruutta ja useita muita mitaleja lauantaina Joensuun Areenassa käydyissä Pohjois-Karjalan pm-hallikisoissa. Kisat jatkuvat sunnuntaina.

Naisten 3000 metrin kävelyssä Jutta Jolkkonen teki oman ennätyksensä ja valtakunnan kärkiajan 15.04,20 ja myös Eero Könösen aika 14.09,04 yltää valtakunnan kärkeen. Könösen tekniikka kaipaa kuitenkin vielä kohennusta, sillä hän sai kaksi hylkäysesitystä.

Henrylle huippuaika 60 metrillä

Henry Huusko pinkoi 17-vuotiaiden 60 metrillä oman ennätyksensä 7,17 ja jäi vain kaksi sadasosaa ikäluokan Suomen kärkituloksesta. Aika lienee myös ikäluokan Pohjois-Karjalan kaikkien aikojen paras hallitulos.

Voittoon ylsivät lauantaina myös Janette Ahponen 17-vuotiaiden 3000 metrin kävelyssä ja Pauliina Haapasalo samanikäisten kuulassa.

Mitaleille ylsivät lisäksi Inka Karhapää kahdessakin lajissa: pituus ja 60 m (oma ennätys 8,48), Vilma Naumanen reippaalla omalla ennätyksellään 17-sarjan 3000 metrin kävelyssä sekä Helena Puhakka-Tarvainen naisten kuulassa.