Henry pinkoi SM-kultaa, Heli keihään kolmas

HENRY HUUSKO PINKOI SM-KULTAA

Pohjois-Karjala nappasi sekä 16- että 17-vuotiaiden miesten 100 metrin mestaruudet Raisiossa päättyneissä nuorten SM-yleisurheilukisoissa. Niin Katajan Ville-Pekka Kokko kuin Pyhäselän Urheilijoiden Henry Huusko olivat ykkösiä myös viime vuonna eli onnistuivat uusimaan mestaruutensa.

Vastatuuleen käydyissä finaaleissa 17-vuotias Kokko pinkoi ajan 11,23 ja vuotta nuorempi Huusko kesän parhaansa 11,45. Ville-Pekka Kokko osoitti viime vuoden tapaan mainiota palautumiskykyä, sillä ennen 100 metrin finaalia hän oli ehtinyt kipaista 1,5 tuntia aiemmin 300 metrin aitojen kolmoseksi omalla ennätyksellään 39,00.

Heli Liimatta heitti keihäspronssia

Pyhäselän Urheilijain Heli Liimatta, 16, jäi kahtena edellisenä SM-kisavuotenaan niukasti mitalisijojen ulkopuolelle, mutta kolmas kerta sanoi toden: monipuolinen PyU:n tyttö nakkasi pronssille tuloksella 43,27. Tyttö jatkoi veljensä Anssi Liimatan mitaliperinteitä, joka oli 15-vuotiaiden suomenmestari seitsemän vuotta sitten.

Keihäspaikalta tuli myös toinen mainio sijoitus, kun Kesälahden Urheilijain Jonne Hirvonen saavutti parhaan SM-kisasijoituksensa heittämällä 16-sarjan viitoseksi tuloksella 62.04.

Joensuun Katajan 16-vuotias Antoni Stranden saa olla kisaviikonloppuunsa tyytyväinen. Avauspäivän 100 metrin aitojen kuudennen sijan jatkeeksi herui lauantaina kiekkopronssia ja päätöspäivänä vielä kuulan neljäs sija omalla ennätyksellään 16.17. Kymppikärkeen kahdeksanneksi työnsi myös Pyhäselän 17-vuotias Toni Markkanen, joka avasi kilpailukautensa tuloksella 14.41.

Eero Könönen