Henrylle SM-yllätyshopeaa 300 metriltä

Pyhäselän Urheilijoiden Henry Huusko oli Raisiossa pidettävien 16-17-vuotiaiden SM-kilpailujen pohjoiskarjalaisyllättäjä. Hän paransi 300 metrin kauden parastaan yli sekunnilla ja rynni komeasti hopealle ajalla 36,59.

Huusko oli 16-vuotiaiden tilastoissa vasta 11. sijalla, ja ennen kisoja suuremmat odotukset olivat 100 metrin juoksusta. Viime vuoden 15-sarjan 100 metrin suomenmestari oli tosin myös 300 metrillä vuosi sitten kakkosena:

-Ei muuttunut järjestys viime vuodesta. Nyt alkaa vihdoin irrota, kertoi iloisesti yllättynyt Huusko, joka tähtää mitaleille myös päätöspäivänä 100 metrillä.

Toinen hopea Pohjois-Karjalaan heltisi 17-vuotiaiden naisten 5000 metrin kävelystä, jossa Kiteen Urheilijain Elisa Neuvonen taivalsi ajan 28.16,37. Viime vuonna jo yli kaksi minuuttia kovempaa kävelleellä KiU:n naisella on ollut pitkin kesää jalkavaivoja, mutta hän toipui kuitenkin mitalikuntoon.

Kävelystä tuli myös kaksi pistesijaa, kun Katajan Mari Reijonen oli 17-sarjan viides ja Pyhäselän Janette Ahponen 16-vuotiaiden kuudes.

Stranden heitti pronssille

Kolmannen pohjoiskarjalaismitalin toi Joensuun Katajan 16-vuotias Antoni Stranden, joka kiskaisi kiekossa tuloksen 46.87. Edellisenä päivän aitojen kuudenneksi juosseen monipuolisuusnuorukaisen hopea jäi parinkymmenen sentin päähän.

Miesten korkeudesta saatiin kolme mukiinmenevää sijoitusta. Tohmajärven Urheilijain Mona Sormunen ponkaisi ennätyksellään 159 sijalle viisi. PoU:n Ville Sirviö oli 17-sarjan seitsemäs (175) ja Lieksan Atso Vänskä vuotta nuorempien yhdeksäs (178).

Eero Könönen