Henry Huusko juoksi 300 metrin finaaliin

HENRY HUUSKO JUOKSI 300 METRIN FINAALIIN

Pohjois-Karjala nappasi kolme mitalia perjantaina Raisiossa alkaneissa 16-17-vuotiaiden yleisurheilun SM-kilpailuissa. Maakunnan ykköslajiksi nousi odotetusti 17-vuotiaiden miesten 3000 metriä, jossa Juuan Jänteen Oskari Pennanen jatkoi kultaputkeaan ja hyvänä adjutanttina oli Katajan Arttu Vattulainen pronssisijallaan.

Tänä vuonna jo kolmannen ulkokenttien SM-kultansa voittanut Pennanen kävi kovan kamppailun voitosta IFFemmanin Victor Lövdahlin kanssa. Pennasen mestaruus heltisi lähelle omaa ennätystä yltävällä ajalla 8.53,21, josta Lövdahl jäi noin sekunnin. Vuosi sitten 16-vuotiaiden sarjassa Lövdahl oli ykkönen ennen Pennasta.

Vattulaisen pronssisijaa voitiin hienoisena yllätyksenä, sillä vammat uhkasivat estää koko kisamatkan ja osallistuminen SM-kisaan oli vielä muutama viikko sitten vaakalaudalla.

Päivän kolmannesta mitalista vastasi Joensuun Katajaa edustava pyhäselkäläinen Ville-Pekka Kokko, joka aitoi 110 m:n aitojen pronssia kovaan vastatuuleen ajalla 14,75. Mitali tuli rinnanmitalla, sillä Kokko heittäytyi pronssille sadasosan erolla ennen Otto Ylöstaloa. Kokon mitalijahti jatkuu lauantaina ja sunnuntaina 300 metrin aidoissa ja 100 metrin sileällä.

Mitalia odotettiin myös 16-vuotiaiden naisten 3000 metriltä, mutta tilastojen kärkipaikoilla keikkunut PyU:n Laura Karkkulainen kärsi pistoksesta ja joutui tyytymään yhdeksänteen sijaan lähes puoli minuuttia ennätyksestään jääneenä. Paras pohjoiskarjalainen oli seitsemänneksi sijoittunut Tohmajärven Urheilijoiden Minna Ikonen ajalla 11.12, 14.

16-vuotiaiden 110 metrin aitojen kuudennen sijan juoksi Katajan Antoni Stranden, joka tähtää vieläkin korkeampiin sijoituksiin päälajeissaan kiekossa ja kuulassa.

PyU:n Henry Huusko juoksi 300 metrin loppukilpailuun ajalla 37,50. Finaalista on tulossa tiukka, sillä koko kärkikuusikko on reilun puolen sekunnin sisällä alkuerien perusteella.

Eero Könönen