KAI RÄSÄNEN EI YLTÄNYT MM-FINAALIIN

KAI RÄSÄNEN EI YLTÄNYT MM-FINAALIIN

Pyhäselän Urheilijain Kai Räsänen ei selviytynyt 19-vuotiaiden moukarin MM-finaaliin. Torstaina Puolan Bydgoczczissa käydyssä karsintakisassa moukari lensi ”vain” 68.07, jolla 18-vuotias PyU:n nuorukainen oli 17. paras.

Sijoitus oli juuri tilastojen mukainen. Räsäsen kesän paras on 70.24, joka olisi riittänyt 12 parhaan joukkoon, sillä viimeinen finaaliin selviytyjä pyörähteli lukemat 69.94.

Kukaan heittäjistä ei rikkonut kovaa karsintarajaa 74 metriä. Karsinnan paras oli Unkarin vasta 17-vuotias Akos Hudi, joka heitti oman ennätyksensä 72.86. Alkukilpailuun osallistui kaikkiaan 30 heittäjää.

Tilastokärki, yli 78 metriä tällä kaudella heittänyt Venäjän Andrei Lukyanov heitti karsinnassa vain 70.04 ja pääsi vaivoin jatkoon.

– Heikosti meni. Ensimmäinen pisin heittoni meni rikki, toinen kohtuullisesti 68.07 ja kolmas kolahti rinkiin ja lensi vaivaiset 65 metriä, kertoi pettynyt Räsänen.

Vaikka finaalipaikka ei irronnut, voi nuori heittäjälupaus lohduttautua sillä, että maailman kärki ei ole kaukana. Ensi vuonna vielä samaan 19-vuotiaiden sarjaan pääsevä nuorukainen tähtää vuoden päästä 75 metrin ylitykseen.

Eero Könönen